Fiberklaar is een netwerkbeheerder die in grote delen van onze stad een glasvezelnetwerk aanlegt. Fiberklaar ontwerpt, bouwt en beheert dit netwerk, waarop heel Vlaanderen grenzeloos kan surfen, streamen, digitaal tv-kijken, …
Glasvezel (ook wel ‘fiber’) laat vrijwel onbeperkt én stabiel verkeer toe in beide richtingen — dus zowel voor het verzenden als het ontvangen van gegevens. Als nutsbedrijf biedt Fiberklaar zelf geen internetdiensten. Het is een open netwerk dat internetproviders kunnen huren om zo hun diensten tot bij jou te brengen. 
De aanleg gebeurt in overleg met het stadsbestuur. Waar mogelijk worden de werken gecombineerd met andere infrastructuurwerken om de overlast tot een minimum te beperken.
 

Check jouw adres

Wil je weten of jouw adres binnen het aansluitbaar gebied valt? Doe dan de adrescheck via fiberklaar.be/check-jouw-adres.
Zelf betaal je voor de aanleg en de aansluiting in jouw woning niets. Alle inwoners binnen het projectgebied krijgen dus een gratis aansluiting aangeboden, geheel vrijblijvend en zonder abonnementsverplichting. Zolang de aannemer in jouw buurt aan de slag is, kan hij relatief snel jouw aansluiting voorzien.

Jouw aansluiting begint bij een huisbezoek

Aannemer Fyber49 inspecteert de woningen om de aanleg van het fibernetwerk voor te bereiden. Ze nemen ook graag bij jou een kijkje, om te zien hoe de glasvezelkabel het best je woning binnenkomt.
Dit bezoek houdt geen enkele verplichting in. Je beslist zelf of je een fiberaansluiting laat plaatsen.
De Fiberklaar-technici zijn medewerkers van aannemer Fyber49. Je herkent hen aan hun badge en kledij met het logo van Fiberklaar op.
Meer info vind je op fiberklaar.be/huisbezoek
 

Vragen over fiber of over de werken?

Aannemer Fyber49 houdt jou voor en tijdens de aanleg op de hoogte.  Je kan de aannemer contacteren via fyber49@fiberklaar.be of het gratis nummer 0800 62 325 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur). Maak je graag een afspraak voor een huisbezoek dan kan dat ook via fyber49.eu/voorfiberklaar.

Lees alle informatie nog eens na op fiberklaar.be.

Geen nieuwsberichten gevonden.

Bekijk hoe Fiber wordt aangelegd

Bekijk de timelapse van de werken in de straat