Fiber voor (ver)huurder

Gepubliceerd op Dinsdag 13 februari 2024

Kan je als huurder fiber aanvragen?

Ja, dat kan je zeker en je hebt er als bewoner ook recht op.
Een fiberaansluiting is een nutsvoorziening voor je woning, zoals een aansluiting op het elektriciteitsnet of op het rioleringsstelsel.

met fiber- een synoniem voor glasvezel - kan je grote hoeveelheden data over lange afstanden doorsturen en ontvangen. Eenvoudiger gezegd: met een persoonlijke aansluiting op het glasvezelnetwerk ben je klaar voor de toekomst en kan je bliksemsnel en stabiel surfen, streamen, telefoneren en digitaal tv-kijken.

Goede afspraken maken goede vrienden.

Wanneer je huurt, is het belangrijk dat je de eigenaar informeert en duidelijk afspreekt over de geplande werken in of aan de woning.
Kijk er bij voorkeur jouw persoonlijke huurovereenkomst eens op na en stem bij onduidelijkheid af met de eigenaar.

Als je een appartement huurt, zal men voor de aanleg in de gemeenschappelijke ruimten zoals de hal en de gangen, de syndicus of de gebouweigenaar contacteren.

Huurders van sociale woningen.

Sociale inclusie is belangrijk: iedereen heeft recht op glasvezel. Daarom wordt er ook afgesproken met huisvestingsmaatschappijen en de stad om sociale huurwoningen mee aan te sluiten op het netwerk.

Wanneer er een afspraak gemaakt is met jouw maatschappij, krijg je daarvan een brief in de bus met meer info. ook voor een aansluiting in een sociale woning, komt er eerst iemand langs voor een huisbezoek om te bepalen waar je fiberaansluiting kan komen.

Voor eigenaars: wat als jouw huurder graag fiber wil?

Bij vragen kan je de huurder rechtstreeks doorverwijzen naar aannemer Fyber49, die de werken in Wervik uitvoert in opdracht van Fiberklaar. Fyber49 beantwoordt met plezier alle vragen over glasvezel en de aanleg en kan meteen een afspraak inplannen voor een huisbezoek.

Als eigenaar heb je het recht om alle woningen in jouw bezit te laten aansluiten op het glasvezel netwerk van Fiberklaar.

Heb je een vraag? Contacteer aannemer Fyber 49 via: