Aanleg glasvezelnetwerk van start

Gepubliceerd op Dinsdag 13 februari 2024

In januari is netbeheerder Fiberklaar begonnen met huisbezoeken en de aanleg van het glasvezelnetwerk. Zowel in Wervik als in Geluwe worden woningen aangesloten.

Met een fiberkabel direct tot in je woning, ben je klaar voor de toekomst en kan je bliksemsnel surfen, streamen en digitaal tv-kijken. Wil je weten of jouw woning in het aansluitbare gebied valt? Doe dan de check!

De aanleg is een hele klus, dus gaan Fiberklaar en de aannemer stap voor stap aan de slag. In februari en maart zullen de graafwerken steeds meer op dreef raken.

De aanleg in je straat.

Aannemer Fyber49 graaft een sleuf langsheen de straten die worden aangesloten op het netwerk, om de fiberkabels in de grond te stoppen. Dit gebeurt doorgaans in het voetpad of de berm. Je wordt verwittigd wanneer de werken in jouw straat starten.

Als je een voortuin of oprit hebt, trekt de aannemer de kabel ook nog op je privédomein door tot aan je huis. De manier waarop dit gebeurt, bespreek je vooraf met de aannemer tijdens een huisbezoek. 

Zie je graag hoe het in zijn werk gaat? Bekijk dit dan hier!

De technicus sluit je woning aan.

Na de werken in de straat, komst Fyber49 terug om jouw woning aan te sluiten. De aannemer contacteert jou vooraf om een datum af te spreken. Tijdens de afspraak trekt de technicus de fiberkabel tot in huis, plaatst de fibercontactdoos en meet de signaalsterkte van je verbinding.

Woon je in een appartement?

Om jouw gebouw aan te sluiten, legt Fyber49 eerst aan in de gemeenschappelijke delen. Vervolgens kan de aannemer jouw appartement voorzien van een persoonlijke aansluiting.

Waar de kabels zullen komen in de gemeenschappelijke delen, wordt door de aannemer vastgelegd in een technisch gebouwverslag. Pas wanneer hij de goedkeuring van dit verslag ontvangt via jouw syndicus of gebouweigenaar, kan Fyber49 de aanleg voorbereiden en aanvatten.