Verkiezingen

Op zondag 14 oktober trekken we opnieuw met z'n allen naar de stemhokjes voor de lokale verkiezingen.  

Het agentschap Binnenlands Bestuur lanceerde onlangs de officiële verkiezingswebsite https://vlaanderenkiest.be/.  Op deze website vinden kiezers, kandidaten, lokale besturen een antwoord op alle vragen over de lokale verkiezingen van zondag 14 oktober 2018.  

Vraagje ? Hoe kan ik een volmacht geven?  Kan dat ook als ik in het buitenland ben? Waar mag ik een verkiezingsaffiche plakken? ...  Een antwoord op al je vragen vind je op de site.  Ook de meest actuele en praktische organisatie kan je daar steeds terugvinden.

De verkiezingsuitslagen van 14 oktober zullen verschijnen op https://vlaanderenkiest.be/ zodra deze definitief bekend zijn. 

 Nuttige documenten:

Volmachtformulier - Met dit formulier wijs je een andere kiezer aan om in uw plaats te stemmen.  Een Belgische kiezer kan alleen aan een andere Belgische kiezer een volmacht geven.  Een niet-Belgische kiezer kan zowel aan een Belgische als aan een niet-Belgische kiezer een volmacht geven.

Geen Belg?! Toch kan ook jij je stem uitbrengen bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018, net als alle Belgische kiezers.
Niet-Belgen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen en – belangrijk! – zich vóór 1 augustus 2018 laten registreren als kiezer bij hun gemeentebestuur.

Inschrijving niet-Belgen - EU-burgers op de kiezerslijst  

Inschrijving niet-Belgen en burger van een land buiten de Europese Unie op de kiezerslijsten  

Zie ook