Pin en puk code kwijt?

Bij de aanvraag van jouw eID krijg je een brief met de pin-  en pukcode. Bij het afhalen van je eID in het stadhuis, kan je deze wijzigen.

Ken je de pincode niet meer van uw kaart, dan kunt u deze met uw pukcode opnieuw instellen.

Is uw eID kaart geblokkeerd door drie maal de verkeerde pincode in te geven, dan kunt u dit op het stadhuis deblokkeren met de pukcode.

Vind je beide codes niet meer terug, dan kan je dit opnieuw aanvragen. Je kan dit zelf gratis doen via de website van de FOD Binnenlandse Zaken. : https://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/identiteitsdocumenten/eid/aanvraag-pincode/

Indien de gemeente dit dient op te vragen, kost dit 5 euro. Hierbij verwittigen we u wel  wanneer deze is toegekomen op het stadhuis.

Procedure

Na 1 week worden de nieuwe codes verstuurd naar het stadhuis waar u bent ingeschreven. Als u deze zelf heb aangevraagd, zult u zelf moeten informeren of ze er al zijn. Daarna kunt u langskomen aan het onthaal om de nieuwe pincode te koppelen aan uw eID.

Als u verhuist op het moment dat je de codes kwijt bent, dan wacht u  best tot de adreswijziging volledig afgerond is. Anders komen die nog toe op uw vorig adres.