Webpagina in volle opbouw
Watertand bij ons verrukkelijk aanbod van Wervikse specialiteiten!
Wijnen & vruchtensappen
Sterke dranken
Hartige hapjes
Verkrijgbaar op bestelling bij Bakkerij Frimout.
In samenwerking met toenmalig slager Kris Morlion werd een braadworst naar een recept van Apicius die het enige kookboek uit de Oudheid schreef. Samen met honingmosterd kan je deze snack met Romeinse roots proeven op het Gallo-Romeins Weekend.
Te verkrijgen bij Slagerij Gerdy & Joke.
Dit is de braadworst maar dan in de oorspronkelijk, gedroogde worstversie. Deze droge worst heeft een verrassende smaak en kan zowel dienen als tussendoortje of als apertiefhapje. Deze Lucaanse worstjes, naar een recept van Apicius, worden gemaakt door slagerij Gerdy & Joke.
Voormalig slager Kris Morilion ging zelf op onderzoek uit en bracht een paté op de markt met ingrediënten die toen gebruikt werden.
Nu kan je deze paté verkrijgen bij slagerij Gerdy & Joke.
Een visschotel bestaande uit inktvis, opgevuld met een vispaté. Tijdens de Romeinse maaltijd, georgeniseerd naar aanleiding van het 1ste Gallo-Romeins Weekend in 1996, was dit het voorgerecht. Terug een recept uit het kookboek van Apicius en in de praktijk omgezet door zowel Hilde Vandamme, vorige eigenaar van 't Kabeljauwtje als door Johan Brugghe, de huidige uitbater. Dit is een zeer populair gerecht bij wie het ooit proefde.
Te verkrijgen op bestelling bij 't Kabeljauwtje.
Deze tapanades zijn gemaakt, terug naar een recept van Apicius en werden, indien nodig, aangepast aan onze huidige smaakpapillen. Voor deze tapenades kan je terecht bij traiteur Osvaldo van Kom Chez Toi.