Romeinse hapjes

Op het 2-jaarlijkse Gallo-Romeins Weekend kan je steeds enkele Romeinse hapjes/gerechten proeven. Al deze producten zijn geïnspireerd op de recepten van Apicius die het enige kookboek uit de Oudheid schreef.

Romeinse braadworst

In samenwerking met toenmalig slager Kris Morlion werd een braadworst naar een recept van Apicius gecreëerd. Samen met honingmosterd kan je deze snack met Romeinse roots proeven op het Gallo-Romeins Weekend. (te verkrijgen op bestelling bij slagerij Gerdy & Joke)

Lucaanse worstjes

Dit is de braadworst maar dan in de oorspronkelijke, gedroogde worstversie. Deze droge worst heeft een verrassende smaak en kan zowel dienen als tussendoortje of als aperitiefhapje. Deze Lucaanse worstjes worden gemaakt door slagerij Gerdy & Joke.

Romeinse paté

Voormalig slager Kris Morilion ging zelf op onderzoek uit en bracht een paté op de markt met ingrediënten die reeds in de Oudheid gebruikt werden. Nu kan je deze paté verkrijgen bij slagerij Gerdy & Joke.

Opgevulde inktvis

Een visschotel bestaande uit inktvis, opgevuld met een vispaté. Tijdens de Romeinse maaltijd, georganiseerd naar aanleiding van het 1ste Gallo-Romeinse Weekend in 1996, was dit het voorgerecht. Terug een recept uit het kookboek van Apicius en in de praktijk omgezet door zowel Hilde Vandamme, vorige eigenaar van 't Kabeljauwtje, als door Johan Brugghe, de huidige uitbater. Dit is een zeer populair gerecht bij wie het ooit proefde.

(Te verkrijgen op bestelling bij 't Kabeljauwtje)

Romeinse tapenades

Deze tapenades zijn gemaakt, terug naar een recept van Apicius, en werden indien nodig aangepast aan onze huidige smaakpapillen. Voor deze tapenades kan je terecht bij traiteur Osvaldo van Kom Chez Toi.