Rulders met Flandrienkaas

G4. Inzending De Waterkant
Bistro de waterkant

Wervikse rulders met Flandrienkaas

Rulders zeg je? Jawel! In het Vlaamse woordenboek vind je volgende omschrijving: 'gerecht met aardappelen en in het vet gebakken ajuinen, in de oorlog werden rulders gegeten'. Zoals elk 'historisch' gerecht maakt iedere huismoeder/-vader dit op een andere manier klaar...

Zeg nooit 'karnemelkstampers' tegen 'rulders'. Eerstgenoemde klassieker wordt nl. bereid met gestampte aardappelen (puree) en karnemelk maar... zónder ajuin. De Wervikse rulders daarentegen worden gemaakt met gestoofde ajuin, stukjes aardappel, melk en met de gelauwerde Flandrienkaas. Alle gebruikte ingrediënten komen van lokale producenten, dus een op en top Werviks gerechtje! Een heerlijke maaltijd kan uiteraard niet zonder een lekker biertje of wijntje, en waarom niet van eigen bodem? Combineer met een Moriaenbiertje of de rode 'Acolon' van wijndomein Ravenstein. Smakelijk & santé!

Meer info: bistro De Waterkant, Leiestraat 26 (Wervik), T 056 53 02 81