Kalfszwezerik klaargemaakt in hooi & tabaksblad

G6. Inzending Oud Stadhuis
RESTAURANT OUD STADHUIS

Kalfszwezerik klaargemaakt in hooi en tabaksblad met artisjok, crème van Gilwes bintje, krokantje Flandrienkaas en kalfsjus

Een 30-tal jaar geleden experimenteerde Lekkere Westen-chef Yves met het roken van een hammetje met hooi en tabak als smaakmakers. Het was niet meteen een succes maar na wat sleutelen vond hij de ideale mix voor een heerlijke bereiding. De rooktechniek verdween daarna voor lange tijd in het vergeethoekje tot... 2021. De oproep voor de wedstrijd 'Lekker Werviks' bleek de perfecte gelegenheid om de rookoven nog eens aan te wakkeren! Met 'Wervikschen toebak', Gilwese bintjes, Flandrienkaas en lokaal geteelde groenten: daarmee kan je thuis komen en verdien je zonder twijfel de stempel van lokaal lekkers. Proef dit op-en-top streekgerecht met de Pinot Noir van wijndomein Ravenstein. En of het zal smaken...

Meer info: restaurant Oud Stadhuis, Sint-Denijsplaats 7 (Geluwe), T 056 51 66 49