Kleren Craeynest

kleren craeynest

Kun je ons wat meer vertellen over je kraam? 

“Ik sta al meer dan dertig jaar lang op de markt met mijn kledingkraam. Mijn vader had vroeger ook een kraam met kleren en ik ging toen al mee om hem te helpen. Het verkopen en de passie voor kledij zit er dus al van jongs af aan in. Ik verkoop enkel herenkledij en sta altijd alleen in mijn kraam. Mijn assortiment bestaat uit hemden, riemen, T-shirts, broeken, riemen etc. Je kan eigenlijk een volledige stijlvolle outfit samenstellen. Ook voor de vrouwen verkoop ik damesjassen. De troef van mijn kraam? Prijs-kwaliteit vind ik dat de verhouding zeker in orde is.” 

Wat vind je het leukst aan marktkramer zijn? 

“Onder de mensen zijn vind ik leuk. Het is ook tof dat ik altijd buiten ben, al is dat minder leuk als het slecht weer is. De Steenakker werd hier onlangs vernieuwd in Wervik. Ik vind het een mooi plein geworden en het is niet alleen beter voor ons als marktkramer, maar ook voor de klanten.” 

Waar sta je allemaal op de markt? 

“Ik sta niet alleen in Wervik op de markt, maar ook in: Kortrijk, Roeselare, Wevelgem, Harelbeke en Waregem. In de week bestaat mijn cliënteel vooral uit het oudere publiek. In het weekend is dat eerder het jongere publiek.”