LEVEL8940: burgerparticipatie

Hoe de toekomst er in 2040 zal uitzien? Dat weet niemand. Wat we wel weten is dat we als gemeente ook dan een warme, kwalitatieve en toegankelijke dienstverlening willen aanbieden. En ruimte(s) bieden voor contact en ontmoeting. We denken nu al na over hoe we onze dienstverlening en gemeentehuis kunnen vormgeven in de toekomst na alle (digitale) veranderingen die op ons afkomen. Binnen het project LEVEL8940 gaan we samen met jullie, onze inwoners, op zoek naar de toekomstmogelijkheden.

Mogelijkheden tot participatie

Help ons mee de toekomst voorspellen en een antwoord op de vraag te vinden. Van maandag 20 februari tot en met zondag 12 maart kan jij jouw mening met ons delen via onderstaande mogelijkheden:

  • Vul de online bevraging in.
  • Bezoek de interactieve infomarkt.
  • De droomdag (Helaas reeds afgelopen)

Maak kans op een Wervikbon

We stellen de mening van onze inwoners enorm op prijs. Want elke mening telt en helpt ons verder bouwen aan de toekomst. Daarom willen we jullie graag motiveren met een klein extraatje. Wie deelneemt aan de bevraging of droomdag en daar zijn of haar e-mailadres doorgeeft, maakt kans op een Wervikbon ter waarde van 20 euro. Uit alle deelnemers verloten we eind maart 5 winnaars.

 

Wat gebeurt er met de resultaten?

Deze vormen van participatie maken deel uit van het project LEVEL8940, een project met de steun van de Vlaamse overheid. De resultaten worden verwerkt in een blauwdruk hoe een gemeentehuis en de dienstverlening van de toekomst eruit kan zien. De bedoeling is om deze blauwdruk zowel in Wervik, Wevelgem en Deerlijk te vertalen in de vormgeving van de gebouwen waar in de toekomst dienstverlening of het gemeenschapsleven zal plaatsvinden. Daarnaast zal deze blauwdruk ook informatie en inzichten geven voor andere gemeenten in Vlaanderen.

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij subsidiëring door Gemeente zonder Gemeentehuis, een project van Vlaamse Veerkracht, het relancebeleid van de Vlaamse Regering dat gefinancierd werd door de Europese Unie via NextGenerationEU.