Kampeerautoterrein De Balokken

Autokampeerterrein De Balokken Wervik

Overnacht in alle rust op het 36 hectare grote recreatie-eiland De Balokken, prachtig gelegen aan de oevers van de Leie. De ideale uitvalsbasis om de grensregio te ontdekken.

 

Voorzieningen

  • Het kleinschalige terrein biedt plaats aan 8 kampeerauto’s en is bestemd voor een kortstondig verblijf. 
  • Reserveren kan niet.
  • Je betaalt bij het oprijden 10 euro; de maximale gebruiksduur bedraagt 72 opeenvolgende uren.
  • Alle voorzieningen zijn aanwezig: het gebruik van elektriciteit (16 A), het lossen van afvalwater en het ledigen van je chemisch toilet zijn inbegrepen in de prijs. Het vullen van je watertank kost 1 euro (100 liter).
Take-away
Op www.wervik.be/afhalen vind je alle Wervikse adresjes die afhaalgerechten aanbieden. Sommige horecazaken komen zelfs tot aan je camper leveren: lekker en praktisch!

Ligging

Het terrein bevindt zich op de oostelijke top van De Balokken, vlakbij de jachthaven en de cafetaria.

Het Wervikse stadscentrum en de toeristische dienst liggen op wandelafstand

Vlakbij vind je o.m. aansluiting op:

Wegbeschrijving

Vanaf de autosnelweg A19 Kortrijk-Ieper:

  • Komende vanuit Kortrijk: afslag 2A (Wervik-Geluwe). Volg de expressweg N58 tot de 4de rotonde en sla vervolgens links af (= 3de afslag Kruisekestraat/N303) richting Wervik. 

  • Komende vanuit Ieper: afslag 3 (Beselare). Rij in de richting van Wervik (volg de N303 = Wervik- en Kruisekestraat).

Aan het einde van de Kruisekestraat (rotonde Lege Kruisse) sla je rechts af (Komenstraat). Net voorbij de begraafplaats sla je vervolgens links af (Barrierestraat) en neem je meteen de eerste straat rechts (Hansbekestraat). Aan het einde van deze straat rij je nabij de Parkbegraafplaats over de Leiebrug en sla je links af. Op het einde van het jaagpad ligt het kampeerautoterrein aan je rechterzijde.

Bij de instelling van je gps-toestel best voor 'Hansbekestraat' kiezen en daarna bovenstaande instructies volgen.

Gps-coördinaten: N50,77319° - E03,02612°
 

Erkenning

Het camperterrein is erkend door Toerisme Vlaanderen en beantwoordt bijgevolg aan alle wettelijk voorgeschreven comfortnormen. Het wordt uitgebaat door de stad Wervik en werd aangelegd met financiële steun van Europa - binnen het Interreg IV-project Leiestreek, van bron tot monding.
 

Op stap in groep?

Ga je binnenkort op stap met een grote groep kampeerauto's (in clubverband) en wil je graag in Wervik een overnachtingsstop inlassen, dan kun je helaas niet op het kampeerautoterrein terecht. Neem in dat geval ruim op voorhand contact op met het stadsbestuur, want enkel met een schriftelijk toelating van het college van burgemeester en schepenen kun je uitzonderlijk parkeren op stadsdomein Oosthove. Hier zijn evenwel geen specifieke kampeervoorzieningen. 
 

Downloads

COVID-19 UPDATE: 

Aan de gebruikers van de camperfaciliteiten vragen we uitdrukkelijk om alle coronamaatregelen die gelden strikt op te volgen.

  • Hou steeds voldoende afstand (min. 1,5m) van andere gebruikers/bezoekers
  • Kom je dichter, draag dan een mondmasker