Français Deutsch  English

OPGELET!
Omwille van het 2-jaarlijkse evenement 'Gallo-Romeins Weekend' wordt recreatie-eiland De Balokken volledig afgesloten en zal het kampeerautoterrein niet toegankelijk zijn van dinsdag 1 oktober tot woensdag 9 oktober 2024.

 

Autokampeerterrein De Balokken Wervik

Overnacht in alle rust op het 36 hectare grote recreatie-eiland De Balokken, prachtig gelegen aan de oevers van de Leie. De ideale uitvalsbasis om de grensregio te ontdekken.

 

Voorzieningen

  • Het kleinschalige terrein biedt plaats aan 8 kampeerauto’s (max. lengte 8m) en is bestemd voor een kortstondig verblijf. 
  • De camperplaats is uitgerust met een automatisch toegangscontrolesysteem (nummerplaatherkenning) en is onbemand.
  • Reserveer je plaats online of ter plaatse aan de zuil.  Betaling is enkel mogelijk met Visa, Mastercard, Maestro en Bancontact.
  • Je betaalt 10 euro/nacht. De maximale gebruiksduur bedraagt 72 opeenvolgende uren.
  • Inchecken kan vanaf 11 uur.
  • Uitchecken ten laatste om 11 uur.
  • Tijdens je verblijf kan je vrij in- en uitrijden met je camper.
  • Alle voorzieningen zijn aanwezig: elektriciteit (16 A) en een loospunt voor afvalwater en het ledigen van je chemisch toilet (inbegrepen in de prijs). Het vullen van je watertank kost 1 euro (100 liter) - ter plaatse met muntstukken te betalen.

Reserveer je plaats

Ondervind je problemen bij het betreden of verlaten van ons kampeerautoterrein? Een telefonische hulplijn is beschikbaar tussen 9 en 19 uur. Het nummer vind je aan de ingang van het terrein.

Ligging

Het terrein bevindt zich op de oostelijke top van De Balokken, vlakbij de jachthaven en de cafetaria.

Het Wervikse stadscentrum en de toeristische dienst liggen op wandelafstand

Vlakbij vind je o.m. aansluiting op:

 

Wegbeschrijving

Vanaf de autosnelweg A19 Kortrijk-Ieper:

  • Komende vanuit Kortrijk: afslag 2A (Wervik-Geluwe). Volg de expressweg N58 tot de 4de rotonde en sla vervolgens links af (= 3de afslag Kruisekestraat/N303) richting Wervik. 

  • Komende vanuit Ieper: afslag 3 (Beselare). Rij in de richting van Wervik (volg de N303 = Wervik- en Kruisekestraat).

Aan het einde van de Kruisekestraat (rotonde Lege Kruisse) sla je rechts af (Komenstraat). Net voorbij de begraafplaats sla je vervolgens links af (Barrierestraat) en neem je meteen de eerste straat rechts (Hansbekestraat). Aan het einde van deze straat rij je nabij de Parkbegraafplaats over de Leiebrug en sla je links af. Op het einde van het jaagpad ligt het kampeerautoterrein aan je rechterzijde.

Bij de instelling van je gps-toestel best voor 'Hansbekestraat' kiezen en daarna bovenstaande instructies volgen.

Gps-coördinaten: N50.774139° - E03,037341°

 

Erkenning

Het camperterrein is erkend door Toerisme Vlaanderen en beantwoordt bijgevolg aan alle wettelijk voorgeschreven comfortnormen. Het wordt uitgebaat door de stad Wervik en werd aangelegd met financiële steun van Europa - binnen het Interreg IV-project Leiestreek, van bron tot monding.

 

Op stap in groep?

Ga je binnenkort met een kleine groep kampeerauto's (tot 8 voertuigen) op stap in clubverband en wil je graag in Wervik een overnachtingsstop inlassen, reserveer dan tijdig je standplaatsen. Grotere groepen kunnen helaas niet op het kampeerautoterrein terecht. Neem in dat geval ruim op voorhand contact op met het stadsbestuur, want enkel met een schriftelijk toelating van het college van burgemeester en schepenen kun je uitzonderlijk elders terecht (zonder specifieke kampeervoorzieningen). 

 

Downloads:

Huishoudelijk reglement

Praktische aanwijzingen voor  campergasten