Op verkenning op het Leie-eiland

Het recreatiedomein De Balokken is een prachtige groene long van 36 hectare waar het aangenaam vertoeven. Voor gezinnen met kinderen die het eiland op een actieve manier willen verkennen, is er deze wandeling (3,5 km) boordevol toffe doe-opdrachtjes en leuke weetjes. Tijdens de leerrijke tocht ga je samen met Westhoek KD’s figuurtjes Jaek en Nink en met volksfiguur Zotte Marie terug naar lang vervlogen tijden en ontdek je onderweg vaak vergeten passages uit het veelzijdige verleden van De Balokken. Wie herinnert zich nog de atletiekpiste, de afvalstortplaats, de vlasverwerking langs de Leieboorden en de aanleg van de 'nieuwe Leie' begin de jaren 1990 waardoor het eiland ontstond? Tijdens WOI was er op de Belgische oever van de Leie zelfs een Duitse militaire begraafplaats. Uiteraard is er ook ruime aandacht voor de unieke fauna en flora op het eiland, net als de nieuwe delen van het park (vogelobservatiehut, hondenspeelweide, Leiemeersen, …).         

Het handig en prachtig geïllustreerd begeleidend boekje is van de hand van de Wervikse illustrator DurDur (Dieter Durnez). 

Voor wie?

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar, al dan niet vergezeld van hun (groot)ouders. Jongere kinderen kunnen natuurlijk hun oudere broer of zus vergezellen en de verhalen meebeleven.

Kostprijs?

Het doe-pakket van deze nieuwe KD-wandelroute is te koop bij onze toeristische dienst voor 5 euro. De weg die je moeten volgen, staat duidelijk beschreven in het mooi en handig begeleidend boekje boordevol leuke weetjes voor groot en klein. In het bijhorende rugzakje vind je alle nodige attributen om de opdrachtjes tot een goed einde te brengen.

Goed om weten

Deze wandeling kun je ook maken onder begeleiding van een ervaren gids die je mee op sleeptouw neemt en de wandeling doorspekt met weetjes en anekdotes.