Grensleie fietsroute

Grensleie fietsroute

Met deze bewegwijzerde thematische fietsroute (58 km) ontdek je de wijde omgeving van Wervik. Onderweg fiets je vaak onbewust op en over vele grenzen: van de regio's Leiestreek en Westhoek, van de provincies West-Vlaanderen en Henegouwen, van België en Frankrijk en - jawel - ook de taalgrens wordt overgestoken. Het traject loopt voor bijna de helft over autovrije paden. Onderweg fiets je doorheen een gevarieerd landschap, van panoramische vergezichten tot dorpen en steden, langs de Leie en door groene linten die beekvalleien volgen, maar ook door bossen. Afwisseling troef dus! Op geregelde afstanden vind je leuke horeca en terrasjes waar je even op adem kunt komen.

Starten doe je aan het infokantoor van Toerisme Wervik (Nationaal Tabaksmuseum, Koestraat 63).

 

  • De Grensleie fietsroute werd samen met de andere (nieuwe en herwerkte) thematische routes van Westtoer als suggestieroute geïntegreerd op de nieuwe fietsnetwerkkaarten. Er is geen aparte folder meer beschikbaar. De geactualiseerde fietsnetwerkkaarten zijn te koop in ons infokantoor.
  • Op visitwestvlaanderen.be vind je alle informatie over de (ver)nieuw(d)e fietsroutes terug. Je kan er ook een gratis pdf-bestand met vereenvoudigde routekaart en gpx-bestand van het traject downloaden.
  • Wil je meer te weten komen over de plaatsen waar je langs fietst? Bekijk dan de filmpjes op Youtube die gemaakt worden over enkele markante plaatsen op de route. Een overzicht van de filmpjes kan je hieronder vinden.