De renovatiecoach

Kan je huis wel een opknapbeurt gebruiken?

Wil je extra isoleren? En investeren in duurzame energie?

Laat je begeleiden door de RenovatieCoach! Hij helpt je beter renoveren. 

Wat?

De woningen in onze regio zo energiezuinig mogelijk maken, blijft één van de grootste uitdagingen om de klimaatdoelstellingen 2050 te halen.

De RenovatieCoach komt gratis bij je langs voor een woningonderzoek. Ze onderzoeken hoe je je energiewinst zoveel mogelijk kan maximaliseren.

Nadien krijg je een verslag met stappenplan op korte en lange termijn, op maat van jouw woning en volgens jouw budget. Wens je verder te gaan, dan ontzorgt de RenovatieCoach je tegen uurtarief maximaal door ook offertes op te vragen en de werken op te volgen.

Slechts nood aan één aspect, kan ook. Voor het opvragen van premies en leningen staan we iedereen gratis bij zodat je geen enkele misloopt.

Kosten

  • 52,50 euro per uur 
  • Kansengroepen: de stad Wervik betaalt jouw begeleiding terug. Ga langs bij het Loket Premies in het stadhuis.

Overzicht kwetsbare doelgroepen

 

Afspraak

NIEUW Begeleiding door de RenovatieCoach bij aankoop woning 

De RenovatieCoach komt voortaan ook mee wanneer je je droomwoning bezoekt, om samen met jou uit te zoeken of je een goede aankoop doet en welke renovatiewerken nodig zullen zijn. Op zo’n moment is het onafhankelijk advies van een expert onontbeerlijk.   

Wij begeleiden je graag door dit complexe proces om weloverwogen beslissingen te maken die tegelijk bijdragen aan een energiezuinige en toekomstbestendige woning: 

  1. Advies omtrent de staat van de woning algemeen: Zijn er vochtproblemen, waar zijn er energieverliezen, zijn er veiligheidsproblemen,… 
  2. Advies omtrent de geschikte investeringen: Welke energetische ingrepen zijn vereist om aan de wettelijke labelsprong te komen en in welke volgorde worden ze best aangepakt. Raming van de te verwachten kosten. Welke financiële steunmaatregelen zijn er.  

De begeleiding kan uitgebreid worden met:  

  • De opmaak van een volledig opmetingsplan van de woning,  
  • Het opvragen en beoordelen van offertes 
  • De opmaak van een stedenbouwkundige melding of vergunning voor werken waar geen architect vereist is  
  • De bouwcoördinatie.  


Voor de opgesomde inbegrepen begeleidingstaken rekent de RenovatieCoach een vergoeding aan van 62,27€/ u exclusief btw. We schatten deze begeleiding (bezoek, verslag, beantwoorden vragen,...) in op een tijdsbesteding van ongeveer 6u. De verrekening zal gebeuren op basis van de effectief gepresteerde uren. De minimum tijdsbesteding is 3u, verplaatsing inclusief. 

Heb je interesse of ken je iemand die op het punt staat een nieuwe woning te kopen, vraag aan of stuur door naar de RenovatieCoach via www.energiehuis-warmerwonen.be