Wervik eert zijn wielercoryfeeën met een begeleide wielerrit

25 augustus 2024

Het postume ereburgerschap van Jef Demuysere en het ereburgerschap van Josiane Vanhuysse (2019) tonen het respect in onze stad voor straffe wielerprestaties. Tijdens de openluchtexpositie 'Coureur Local' in 2022 werden beide ereburgers opnieuw in de schijnwerpers gezet. De expo zette ook de koersfamilie Cael en ex-profs Roger Verschaeve en Patrick Deneut in de kijker. Er was eveneens aandacht voor de fietsende bakker Norbert Dujardin, Jesse Vandenbulcke (Belgisch kampioene op de weg in 2019) en Sam Bennett. Die laatste is huidig prof bij Decathlon AG2R La Mondiale Team en won in de Tour de France van 2020 de groene sprinterstrui.

Ook andere (ex)-inwoners houden de wielereer nog altijd hoog: Emiel Wastyn, Arne Santy, Ilken Seynaeve,... Met een knipoog naar de Wervikse reuzen (die trouwens ook aanwezig zullen zijn), zijn dit onze Wervikse Wielerreuzen. 

Om deze rijke wielergeschiedenis levendig te houden, organiseert de stad het evenement 'Clasico de Los Gigantes'. Deze wielerrit is een eerbetoon aan alle wielerhelden uit Wervik. 

Inschrijven mogelijk vanaf 1 juni 2024

Schrijf je in vanaf 1 juni 2024