Trekkershutjes De Balokken

Wervik beschikt over twee trekkerhutjes op recreatie-eiland De Balokken. Wie wil genieten van absolute rust, is hier op zijn plaats. 

Trekkershut Wervik

Voorzieningen

De kampeerhutjes bieden een eenvoudige maar knusse overnachtingsmogelijkheid voor wandelaars, fietsers, motorrijders en trekkers op doortocht. 

In 2021 werden de beide hutten gerenoveerd. Ze zijn voorzien van alle comfort (verwarming, elektriciteit en een uitgeruste keuken met koelkast, kookplaat en microgolf). Opgelet: er is geen stromend water aanwezig in de trekkershutten. Je kan gebruik maken van de sanitaire voorzieningen (wc/douche/water aftappunt) van de nabijgelegen cafetaria.

Wat neem je zelf mee:
 • kussensloop (kussens zelf zijn aanwezig)
 • hoeslaken (1-persoonsbed = 90x200 cm en 2-persoonsbed = 140x200cm)
 • slaapzak of dekens
 • afwasmiddel en keukenhanddoeken

Huisdieren zijn NIET toegelaten.

Aankomst is voorzien vanaf 16 uur. De sleutels van het hutje haal je af aan de balie van onze toeristische dienst. Onze kantoren liggen op wandelafstand. Kom je later aan? Geen probleem, doch we stellen het op prijs dat je vooraf een seintje geeft. Je levert na je verblijf de sleutels op dezelfde plaats weer in.

 

Take-away
Op www.wervik.be/afhalen vind je alle Wervikse adresjes die in coronatijden afhaalgerechten aanbieden. Sommige horecazaken komen zelfs tot aan je hutje leveren: lekker en praktisch!

 

Tarieven

 • Prijs per hut per nacht: 50 euro
 • De maximaal toegestane verblijfsduur bedraagt vier opeenvolgende nachten.

Ligging

De hutjes liggen op het einde van het recreatie-eiland De Balokkenvlakbij de cafetaria waar de nodige sanitaire voorzieningen (douche/wc) voorhanden zijn.

Het Wervikse stadscentrum en de toeristische dienst liggen op wandelafstand

Vlakbij vind je ook aansluiting op:

 • het fietsnetwerk - knooppunt 12 (Leiestreek - Westhoek)
 • de LF-fietsroute nr. 6 (Vlaanderen Fietsroute)
 • de GR-wandelroute nr. 5A (Wandelroute Vlaanderen Zuid)

Wegbeschrijving
 

Met de fiets of te voet:

Rij/stap achter het Nationaal Tabaksmuseum/Dienst Toerisme Wervik (Koestraat 63) de rode fietsers- en voetgangersbrug over de Leie over.  Wanneer je iets verderop het jaagpad langs de rivier bereikt, sla je rechtsaf. Deze weg volg je tot op het eind, waar je opnieuw rechtsaf slaat. Iets verderop aan je linkerkant vind je de trekkershutjes.

Met de moto/auto:

Komende van de autosnelweg A19 Kortrijk-Ieper:

 • Komende vanuit Kortrijk: afslag 2A (Wervik-Geluwe).  N58 volgen tot 4de rotonde en vervolgens links afslaan (= 3de afslag Kruisekestraat/N303) richting Wervik.
 • Komende vanuit Ieper: afslag 3 (Beselare). Wervik volgen (N303 via Wervik- en Kruisekestraat).
 • Aan het einde van de Kruisekestraat (rotonde Lege Kruise) rechts afslaan (Komenstraat). Net voorbij de begraafplaats links afslaan (Barrierestraat) en onmiddellijk daarna rechtsaf (Hansbekestraat). Aan het eind van deze straat over de Leiebrug rijden en links afslaan.  Deze weg volg je tot op het eind waar je opnieuw rechts afslaat. Iets verderop aan je linkerkant vind je de trekkershutjes.

Bij de instelling van je gps-toestel best voor de Hansbekestraat kiezen en daarna bovenstaande instructies volgen.
Gps-coördinaten: N50,77319° - E03,02612°

  Erkenning

  De hutjes zijn erkend door Toerisme Vlaanderen, net als door de Stichting Trekkershutten, en beantwoorden bijgevolg aan alle wettelijk voorgeschreven comfortnormen. Ze worden uitgebaat door de stad Wervik en werden opgetrokken met financiële steun van Toerisme Vlaanderen.