Trekkershutjes De Balokken

OPGELET:

Door wegenwerken is de Barrierestraat momenteel gedeeltelijk afgesloten en is daarom een wegomlegging van kracht om de trekkershutjes op De Balokken te bereiken!

Voor meer info: klik hier.

 

Trekkershut Wervik

Wervik beschikt over twee trekkerhutjes op recreatie-eiland De Balokken. Wie wil genieten van absolute rust, is hier op zijn plaats. 
 

Voorzieningen

De kampeerhutjes bieden een eenvoudige maar knusse overnachtingsmogelijkheid voor wandelaars, fietsers, motorrijders en trekkers op doortocht. Ze zijn voorzien van alle basiscomfort (verwarming, elektriciteit en een klein keukentje).
Wat neem je zelf mee:

 • kussensloop
 • hoeslaken
 • slaapzak

In elk hutje is er slaapgelegenheid voor vier personen. Voor een vijfde extra persoon moet je zelf een luchtmatras voorzien.

Huisdieren zijn NIET toegelaten.

Aankomst is voorzien vanaf 16 uur. De sleutels van het hutje haal je af aan de balie van onze toeristische dienst. Onze kantoren liggen op wandelafstand. Kom je later aan? Geen probleem, doch we stellen het op prijs dat je vooraf een seintje geeft. Je levert na je verblijf de sleutels op dezelfde plaats weer in.

Take-away
Op www.wervik.be/afhalen vind je alle Wervikse adresjes die in coronatijden afhaalgerechten aanbieden. Sommige horecazaken komen zelfs tot aan je hutje leveren: lekker en praktisch!

 

Ligging

De hutjes liggen op het einde van De Balokkenvlakbij de cafetaria waar de nodige sanitaire voorzieningen (douche/wc) voorhanden zijn.

Het Wervikse stadscentrum en de toeristische dienst liggen op wandelafstand

Vlakbij vind je ook aansluiting op:

 • het fietsnetwerk - knooppunt 12 (Leiestreek - Westhoek)
 • de LF-fietsroute nr. 6 (Vlaanderen Fietsroute)
 • de GR-wandelroute nr. 5A (Wandelroute Vlaanderen Zuid)

 

Wegbeschrijving

Met de fiets of te voet:
Rij/stap achter het Nationaal Tabaksmuseum/Dienst Toerisme Wervik (Koestraat 63) de rode fietsers- en voetgangersbrug over de Leie over.  Wanneer je iets verderop het jaagpad langs de rivier bereikt, sla je rechtsaf. Deze weg volg je tot op het eind, waar je opnieuw rechtsaf slaat. Iets verderop aan je linkerkant vind je de trekkershutjes.

Met de moto/auto:

Komende van de autosnelweg A19 Kortrijk-Ieper:

 • Komende vanuit Kortrijk: afslag 2A (Wervik-Geluwe).  N58 volgen tot 4de rotonde en vervolgens links afslaan (= 3de afslag Kruisekestraat/N303) richting Wervik.
 • Komende vanuit Ieper: afslag 3 (Beselare). Wervik volgen (N303 via Wervik- en Kruisekestraat).
 • Aan het einde van de Kruisekestraat (rotonde Lege Kruise) rechts afslaan (Komenstraat). Net voorbij de begraafplaats links afslaan (Barrierestraat) en onmiddellijk daarna rechtsaf (Hansbekestraat). Aan het eind van deze straat over de Leiebrug rijden en links afslaan.  Deze weg volg je tot op het eind waar je opnieuw rechts afslaat. Iets verderop aan je linkerkant vind je de trekkershutjes.

Bij de instelling van je gps-toestel best voor de Hansbekestraat kiezen en daarna bovenstaande instructies volgen.

Gps-coördinaten: N50,77319° - E03,02612°

 

Tarieven

 • Prijs per hut per nacht: 45 euro. 
 • Voor een vijfde persoon wordt een supplement van 5 euro gevraagd.
 • De maximaal toegestane verblijfsduur bedraagt vier opeenvolgende nachten.

 

Erkenning

De hutjes zijn erkend door Toerisme Vlaanderen, net als door de Stichting Trekkershutten, en beantwoorden bijgevolg aan alle wettelijk voorgeschreven comfortnormen. Ze worden uitgebaat door de stad Wervik en werden opgetrokken met financiële steun van Toerisme Vlaanderen.