Ondernemen in Geluwe: Cévan Wines

Gepubliceerd op Maandag 28 juni 2021
ondernemingen Geluwe: Cévan Wines

Wie ben je? 

Ik ben Christophe Vandevoorde, ik woon in Geluwe en ben gehuwd met Melissa Blieck. We hebben 2 kinderen Norah (11) en Luka (7). 

Wanneer neem je de zaak over? 

Op 1 juni 2021 heb ik ‘Wijnen Ignace’ overgenomen. Maar ik was in mei reeds vaak aanwezig voor de nodige overdracht - die zeer vlot en aangenaam verliep - en om alles te kunnen aanleren (kassa, verkoop, leveringen, stock, bestellingen,...).

Wat deed je voorheen? 

Ik werkte bij CCV Belgium in Ieper, een bedrijf dat betaalterminals, transactieverwerking en e-commerce aanbiedt. Ik heb er 17 jaar gewerkt en heb er verschillende functies mogen uitvoeren. Zo heb ik o.a. 6 jaar de baan gedaan als technieker en ben ik er geëindigd als Product Manager.  

Waarom wou je Wijnen Ignace overnemen? 

Er is al langer een trend om terug lokaal te shoppen, iets waar ik achter sta.

Het idee speelde ook al enige tijd om iets op mijn eigen te gaan doen. En de branche interesseert me al langer, want ik ben gepassioneerd door een goed glas wijn of een lekkere whisky. Ik zie er dus naar uit om de klanten het gepaste advies te kunnen geven in hun keuze naar hun favoriete wijn, whisky, gin, rum,... noem maar op!

Ga je veranderingen doorvoeren? 

Behalve de nieuwe naam en logo komen er niet direct veranderingen. De focus ligt in de eerste plaats op het verderzetten van de zaak met de bijhorende activiteiten (incl. levering aan horeca). Gaandeweg zal ik bekijken of en wat er kan of moet veranderen.

Er komt nu al af en toe iets nieuws binnen: zo hebben we nu al enkele nieuwe wijnen, gins en whisky’s in voorraad genomen. Tegen vaderdag komt er een door ons geselecteerde rum uit Brazilië/Barbados binnen met gelimiteerde oplage. Het vertrouwde aanbod blijft uiteraard ook bestaan.  

Maak ook kennis met onze andere ondernemers