Blijven boeren

Gepubliceerd op Maandag 27 maart 2023

De Provincie West-Vlaanderen ontwikkelde samen met vzw Boeren Op Een Kruispunt en The Podcast Planet een vierdelige podcast. Het omvat 12 inspirerende, soms aangrijpende en emotionele verhalen verspreid over 4 afleveringen.

Land- en tuinbouwers komen namelijk op een bepaald moment in hun loopbaan op een kruispunt te staan. Ze worden geconfronteerd met een moeilijke situatie. Op dit kruispunt stellen ze zichzelf de existentiële vraag: Blijf ik boeren? Vaak is het antwoord met trots vervuld: We blijven boeren! Maar dat is niet altijd zo evident als je op het eerste gezicht misschien denkt. En toch moeten we vooruit.

De land- en tuinbouwers vertellen in de podcast zelf waarom ze een bepaalde weg bewandelden, welke worstelingen aan hun keuze voorafgingen, welke moeilijkheden ze moesten overwinnen, welke successen ze geboekt hebben. Voor sommigen betekende hun keuze een eindpunt, voor anderen een startpunt voor iets nieuws.

Elk verhaal biedt een inzicht in de uitdagingen waar deze landbouwers voor stonden, maar ook in de manier waarop ze met veerkracht en weerbaarheid omgingen met hun conflict. De podcast onderschrijft dat er altijd hulp (bereikbaar) is.

Beluister de podcast via je favoriete podcastapp of via: