Gallo-Romeins Weekend - Ubi fumus, ibi ignis (Vuur in het dagelijkse leven)

  • Festiviteit

Op 5 & 6 oktober gaat het Gallo-Romeins Weekend voor de 16de keer door. Ditmaal staat alles in het teken van 'vuur'.Een Gallo-Romeins Weekend met vuurshows en educatieve elementen die de bezoekers een uniek en meeslepende ervaring laat ervaren zodat men terugkeert naar de rijke geschiedenis van het Gallo-Romeins tijdperk te Wervik. Het evenement combineert spektakel met educatie om een boeiende en onvergetelijke belevenis te creëren. Dit zal o.a. gebeuren als volgt:


Deskundigen en historische reënactors zorgen voor educatieve rondleidingen en demonstraties. Bezoekers kunnen deelnemen aan interactieve workshop en lezingen over de Gallo-Romeins cultuur, kleding en gebruiken.


Ambachtslieden demonstreren traditionele Gallo-Romeinse ambachten waarbij vuur een cruciale rol speelt. Bijvoorbeeld, smeden die met behulp van vuur, metalen voorwerpen vervaardigen of pottenbakkers die aardewerk bakken,…


Professionele reënacters brengen adembenemende vuurshows. Deze shows worden niet alleen als entertainment gepresenteerd, maar ook met uitleg over de historische context van dergelijke performances in de oudheid. Op die wijze willen we wat vernieuwing brengen in onze shows.


Speciale educatieve programma’s voor kinderen, waaronder interactieve workshops waar ze kunnen leren over vuurveiligheid, traditionele spelletjes uit het Gallo-Romeins tijdperk.


Opgezette interactieve Gallo-Romeins kampementen bieden bezoekers de kans om te ervaren hoe het dagelijks leven er destijds uitzag. Bewoners van de kampementen kunnen uitleg geven over de dagelijkse taken, ambachten en rituelen, en bezoekers kunnen actief deelnemen aan bepaalde activiteiten.


Door educatie te integreren in de vuurshows en andere festiviteiten, creëert het Gallo-Romeins Weekend een evenwichtige ervaring waarbij entertainment hand in hang gaan met inzicht in de historische context. Het doel is om deelnemers te betrekken bij zowel het spektakel als de rijke geschiedenis van het Gallo-Romeins tijdperk te Wervik en ver daarrond.Voorverkoop van tickets met € 2 korting loopt t.e.m. 31 augustus.


Wanneer

tot en met

Locatie

De Balokken
De Balokken 3
8940 Wervik

Price

Basistarief: € 15
kind (7-12 jaar): € 10
kind (- 6 jaar): gratis
Groepen (min 20 pers.): € 13

Reservaties

Links

https://www.galloromeinsweekend.be

Organisatie

Dienst Toerisme Wervik
Gallo-Romeins Weekend - Ubi fumus, ibi ignis (Vuur in het dagelijkse leven)

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?