Begeleide fietstocht: 'De Ieperse bossen'

  • Begeleide uitstap of rondleiding
  • Milieu en natuur

Het bosrijke landschap van de Ieperboog steekt boordevol geschiedenis en drama. Het getuigt van een eeuwenlange evolutie die het huidige beeld van onze regio bepaalt. Een verhaal van vallen en opstaan, denk maar aan de mislukking van het kanaal Ieper-Komen en de totale destructie tijdens de Eerste Wereldoorlog. De bossen zijn echter ook het zichtbare bewijs van hoe de natuur elk menselijk falen kan helen en herstellen. Ze zijn al wat rest van het "oerbos" dat ooit de volledige streek domineerde.


Deze fietstocht laat je kennismaken met de nog altijd zichtbare relicten uit een ver en soms ook heel dicht verleden. De geschiedenis van De Palingbeek, de Gasthuisbossen, de Passchendale Velden, de Nonnenbossen en ook het Polygoonwood kan niemand onberoerd laten. Het complexe ontstaan gaat ver terug in de tijd. Wat nu de Westhoek is evolueerde van een diepe zee tot de huidige beboste heuvelkam rond Ieper.


Deze daguitstap langs rustige fietspaden leert je meer over de wastines (graslanden), de "droge vaart", de waterscheidingslijn, oorlogsmonumenten en laat je genieten van een onovertroffen natuurpracht.


Begeleiding door gids Andre Carnel  • Afstand: 45 km

  • Vertrek om 9.30 uur stipt aan het Nationaal Tabaksmuseum (Koestraat 63)

  • Deelnameprijs: € 8 (incl. standaardconsumptie bij de lunchplaats)

  • Eigen picknick voorzien

Wanneer

tot

Locatie

Toerisme Wervik
Koestraat 63
8940 Wervik

Price

Basistarief: € 8

Age

18+

Reservaties

Links

https://www.wervik.be/toerisme/begeleidefietstochten

Organisatie

Dienst Toerisme Wervik
Begeleide fietstocht: 'De Ieperse bossen'

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?