Leiekantwandeling

Op deze wandellus ontdek je het knusse centrum van Wervik, sinds 1713 een grensstad langs de Leie. In de historische binnenstad herken je het Romeinse stratenpatroon van weleer. Laat je imponeren door de laatmiddeleeuwse Sint-Medarduskerk met haar kathedraalallures, een stille getuige van de bloeiende lakennijverbeid die Wervik rijkdom bracht. De Tabaksstad kreeg het door veelvuldige grens- en godsdienstconflicten door de eeuwen heen vaak hard te verduren. Na de vernielingen van WOI onderging Wervik een ware transformatie met markante voorbeelden van wederopbouwarchitectuur in modernistische en neo-stijlen. Het straatbeeld wordt vandaag gekleurd met beeldende kunst van gerenommeerde artiesten. En vlakbij de stadskern vind je verrassend veel groen met de vernieuwde Leieboorden en het recreatie-eiland De Balokken.

De wandelkaart, met meer duiding en een gedetailleerde trajectbeschrijving, is te koop aan de balie van onze toeristische dienst en kost 3 euro

Klik hier om een gpx-file van deze wandelroute te downloaden.

(deze wandelroute is een initiatief van de Wervikse Cultuurraad i.s.m. Toerisme Wervik, met financiƫle steun van Kiwanis Tabaksstreek)

Interessante links: