Kd's zoektocht 'Dé Wèrrviksche kèrrke'

Ontdek de gotische parel

De monumentale Sint-Medarduskerk die destijds al grote indruk maakte op de aartshertogen Albrecht en Isabella, herbergt vele mysteries... Wie is Sint-Medardus, van wie is het praalgraf, wat betekende de Beeldenstorm voor de kerk, welke figuren staan op de prachtige spreekstoel, waarom noemt men de crypte in de volksmond de 'baronkelder' en is er nu echt een ondergrondse tunnel naar het Kapittel?

Ontdek het samen met de Westhoek KD's Jaek en Nink deze bijzondere kerk met kathedraalallures en maak kennis met enkele bijzondere figuren uit haar geschiedenis. 

Voor wie?

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar, vergezeld van hun (groot)ouders. Jongere kinderen kunnen natuurlijk hun oudere broer of zus vergezellen en de verhalen meebeleven.

Kostprijs?

Het doe-pakket van deze nieuwe KD-zoektocht is te koop bij onze toeristische dienst voor 5 euro. De route die je moeten volgen, staat duidelijk beschreven in een mooi en handig begeleidend boekje doorspekt met leuke weetjes en anekdotes voor groot en klein. In het bijhorende rugzakje vind je alle nodige attributen om de opdrachtjes tot een goed einde te brengen.

Goed om weten

Deze zoektocht kun je ook maken onder begeleiding van een ervaren gids. Die neemt je mee op sleeptouw en leert je de prachtige kerk van binnen en van buiten kennen.