KD's zoektocht 'Dé Wèrrviksche kèrrke'

Kd's zoektocht 'Dé Wèrrviksche kèrrke'

Op zoektocht doorheen dé Wèrrviksche kèrrke

De monumentale Sint-Medarduskerk die destijds al grote indruk maakte op de aartshertogen Albrecht en Isabella, herbergt vele mysteries... Wie is Sint-Medardus, van wie is het praalgraf?, wat betekende de Beeldenstorm voor onze kerk, welke figuren staan op de prachtige spreekstoel, waarom noemt men de crypte in de volksmond de 'baronkelder' en is er nu echt een ondergrondse tunnel naar het Kapittel?

Ontdek het samen met de Westhoek KD's Jaek en Nink en maak kennis met enkele bijzondere figuren uit de kerkgeschiedenis. 

Voor wie?

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar,  vergezeld van hun (groot)ouders. Jongere kinderen kunnen natuurlijk hun oudere broer of zus vergezellen en de verhalen meebeleven.

Kostprijs?

Het doe-pakket van deze nieuwe KD-zoektocht is te koop bij onze toeristische dienst voor 5 euro. De rote die je moeten volgen, staat duidelijk beschreven in een mooi en handig begeleidend boekje boordevol leuke weetjes voor groot en klein. In het bijhorende rugzakje vind je alle nodige attributen om de opdrachtjes tot een goed einde te brengen.

Goed om weten

Deze zoektocht kun je ook maken onder begeleiding van een ervaren gids. Die neemt je mee op sleeptouw, leert je die prachtige kerk kennen . Een zoektocht doorspekt met weetjes en anekdotes.