Ondernemen in Wervik: Superette Delphine

Gepubliceerd op Dinsdag 09 maart 2021

Wist je dat de stad Wervik al sinds mei 2012 een subsidiereglement heeft voor ondernemers die een handelszaak opstarten in de handelsas?  Zij kunnen tot 5.400 euro premie krijgen om promotie te doen voor hun nieuwe zaak! We laten dan ook graag nieuwe handelszaken uit de handelsas zichzelf voorstellen aan jullie. Maak kennis met Superette Delphine.

Wie ben jij? 

Ik ben Delphine Verhaeghe, 35 jaar, mama van twee kindjes (Louis & Maxence), getrouwd met Nathalie Claerhout en zaakvoerder van Superette Delphine.

Wat doe jij?

Superette Delphine is een algemene voedingswinkel waar je terecht kan voor de “vergeten” boodschappen, nationale loterij, een assortiment Spaanse producten, Mondial Relay pakjes, dagelijks vers brood, tabak,  ontbijtboxen, tapasplanken, en zoveel meer,..

Waar ben je gevestigd?

Ik ben gevestigd in de Vlamingenstraat 1

Sinds wanneer bestaan jullie?

De winkel is open gegaan op 6 oktober 2018

Waarom ben je een handelszaak gestart in Wervik?

Omdat het altijd een droom geweest is van mij om voor mezelf iets op te bouwen. Vooral het klantencontact spreekt mij aan en de creativiteit dat ik in mijn ontbijtpakketten of tapasplanken kan steken.  

Wat is jouw favoriete plekje in Wervik-Geluwe?

Op een zonnige dag een wandeling maken langs de Leie, de rust, het water en de natuur is ideaal om het hoofd leeg te maken.

Wat kan je niet missen in Wervik-Geluwe?

Mijn oudere generatie klantjes die al heel veel levenslessen hebben kunnen delen met mij.

Wat zijn de troeven van Wervik-Geluwe?

Wervik is een gezellige stad om in te wonen en te werken. Het is een  rustige stad waar je ook mooie natuur kunt vinden om te wandelen. 

     In non-coronatijden zijn de terrasjes in de zomer alsook een troef. 

Waarom moeten mensen lokaal kopen?

Het is belangrijk om de lokale handelaar te steunen omdat er bij die mensen een persoonlijke aanpak heerst. De klant komt altijd op de eerste plaats wat heel fijn is.

We kunnen niet wachten om ….

Te verhuizen! We hebben een pand gekocht een klein beetje verder dan de huidige superette (Vlamingenstraat 7). We zijn dit samen met mijn papa aan het verbouwen zodat we niet meer hoeven te huren. We zullen er ook kunnen wonen en dit zal veel voordelen met zich mee brengen. Een juiste verhuisdatum hebben we nog niet maar we zullen dit op tijd aankondigen zodat iedereen op de hoogte is.