Avon(d)toeren bij de boeren

20 juni 202429 augustus 2024

Na het succes van afgelopen jaren staan ze komende zomermaanden opnieuw op het programma: de avon(d)toeren bij de boeren! Het gesmaakte concept blijft behouden: een korte avondwandeling gevolgd door een boeiend bezoek aan één van de agrarische bedrijven die onze stad en regio telt. We sluiten telkens af met een hapje/drankje en een gezellige babbel. 

praktisch:
  • Deelname kost € 8 p.p. (incl. hapje/drankje) - UiTPAS-kansentarief: € 1,60 p.p.
  • Onthaal vanaf 18.45 uur - start wandeling om 19 uur stipt
  • Start met korte wandeling (max. 4-5-tal km) + nadien bezoek aan bedrijf
  • Vooraf inschrijven is verplicht: via onderstaande knop of aan de balie van de toeristische dienst (Koestraat 63, Wervik)
  • Snel zijn is de boodschap want het aantal deelnemers is beperkt!

Schrijf je in! 

't Geluws Zuivelhof

Donderdag 20 juni (VOLZET) & donderdag 18 juli - Zoet genot bij 't Geluws Zuivelbedrijf

Wouter Denturck en Sigrid Franco runnen op de grens tussen Geluwe en Dadizele een landbouwbedrijf met focus op akkerbouw. Daarnaast houden ze koeien waarvan ze de melk sinds kort deels verwerken tot hoeve-ijs. Ook voor ambachtelijke en zelf gemaakte chocoladetruffels, chocomousse, chocopasta, hoeveboter, jonge kaas en advocaat kan je terecht in hun hoevewinkel. De wandeling sluiten we af op de hoeve met een korte voorstelling en een ijsje. 

Start om 19 uur aan de hoeve (Dadizelestraat 39, Geluwe)

Stal Talpe

Donderdag 4 juli - Op bezoek bij de Vlaamse paarden van Stal Talpe

Met de komst van de Vlaamse hengst Northfork Duke, werd in 1993 het eerste Vlaams paard door Roger Talpe naar Europa teruggebracht. Na meer dan een eeuw verdwenen te zijn, werd op deze manier het paardenras teruggebracht naar zijn land van herkomst. Ondertussen namen zoon Jurgen en zijn vrouw Stephanie dit bloeiend trekpaardenbedrijf over. Bij Stal Talpe kan je terecht voor talrijke activiteiten: van fokkerij en africhting, over shows en demonstraties tot opleidingen en workshops. Na een korte wandeling mogen we onze ogen te kost geven op dit unieke bedrijf in onze streek. 

Start om 19 uur aan Stal Talpe (Hoge Bossen 5a, Komen)

Slakkenboer

Donderdag 29 augustus - Ontdek de wondere wereld van de escargots

Slakkenteler Fabien Lesaffre kweekt al meer dan 25 jaar zijn “gros-gris” slakken op het platteland van het Franse Comines. Na het kweken van de slakken, van geboorte tot voortplanting, verwerkt hij ze tot een delicatesse in zijn eigen atelier. Het resultaat mag er zijn. Na de wandeling en de voorstelling van deze bijzondere bedrijf proeven we van de overheerlijke ‘escargots’ à la bourguignonne, met Roquefortkaas of met geitenkaas, in hun schelpjes of in een hartig koekje.

Start om 19 uur aan de kwekerij (1447 Chemin de l’Apothicaire, Comines France)