Spel over Grenzen

Spel over Grenzen

Op een speelse manier met de fiets op verkenning gaan door de grensstreek rond Wervik, Wervicq-Sud, Comines (F), Komen-Waasten, Mesen, Heuvelland en Hollebeke (Ieper)? Dat kan met dit digitale spel vol raadsels en opdrachten! De fietstocht (35 km) kan je beginnen en eindigen waar en wanneer je maar wilt, maar is het makkelijkst bij fietsknooppunt 12 nabij het Nationaal Tabaksmuseum. Onderweg krijg je 15 digitale opdrachten van verschillende niveaus voorgeschoteld via een gratis en gebruiksvriendelijke webapplicatie. Je komt zo op een ludieke manier meer te weten over de geschiedenis van de grens en de smokkel.

Speel met verschillende teams tegen elkaar en verzamel zoveel mogelijk punten door raadsels te beantwoorden en uitdagingen tot een goed einde te brengen. Een live scorebord zorgt voor de nodige spanning. Na afloop ontvangt elke speler een overzicht met leuke statistieken.

Dit spel is geschikt als dagactiviteit voor zowel families met kinderen vanaf 10 jaar als vriendengroepen, volwassenen of teambuildings. Bovendien kan je het spel rustig als intensief (onder tijdsdruk) spelen.

Wat heb je nodig om te starten?

  • een fiets
  • een opgeladen smartphone (1/team)
  • mobiele data (verbruik is gemiddeld 50 MB)
  • comfortabele, sportieve kledij

Haal de pocketfolder met meer info en een handige stuurhanger af bij de toeristische dienst.