KD's tocht 'Met Fritz door Wervik'

Cover KD's pad 'Met Fritz door Wervik'

Uitnodiging voor alle speurneuzen!

In 2014 was het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Vier jaar lang werd Wervik overspoeld door duizenden Duitse soldaten. Wil je op een speelse manier meer leren over den Grooten Oorlog in Wervik? Maak dan zeker deze gezinsvriendelijke belevingstocht!

Met enkele boeiende doe- en zoekopdrachten onderweg help je samen met Westhoek KD’s Jaek en Nink en geest Fritz het mysterie van luitenant Kühne op te lossen … Een spannende tocht tussen legerkampen, soldatenbarakken, verbandposten, tunnels en ... begraafplaatsen. Misschien kom je wel de Duitse keizer Wilhelm II tegen of verzeil je in de woelige strijd van de oorlog zelf?

Voor wie?

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar, al dan niet vergezeld van hun (groot)ouders. Jongere kinderen kunnen natuurlijk hun oudere broer of zus vergezellen en de verhalen meebeleven.

Kostprijs?

Kom het kidspad doe-pakket bij onze toeristische dienst afhalen voor 5 euro! De weg die je moet volgen, staat duidelijk beschreven in een mooi en handig begeleidend boekje. In het bijhorende rugzakje vind je alle nodige attributen om de opdrachtjes tot een goed einde te brengen.

Goed om weten

Deze wandeling kun je ook maken onder begeleiding van een ervaren gids. Die neemt je mee door de straten van de Tabaksstad en vertelt honderduit over het leven van 100 jaar geleden. Een wandeling doorspekt met weetjes en anekdotes.