Op stap in en rond Kruiseke

De Westhoek KD-figuurtjes Jaek en Nink gaan ditmaal op verkenning in Kruiseke, een prachtig stukje Wervik met uitgestrekte velden en unieke uitkijkpunten. Maar schijn bedriegt: dit liefelijk ogende en heuvelachtige landschap was tijdens WOI het decor van bruut oorlogsgeweld. De bevolking ondergaat er naar verluidt ook al eeuwenlang de toorn van boze geesten en venijnige heksen.

Tijdens deze wandeling (6 km) op en over de taal- en provinciegrens word je achtervolgd door een zwarte kater en duistere magie.  Maar met een handvol leuke opdrachtjes en de ontdekking van het oude volksspel ‘De kattenknippeling’ kan je samen met Jaek, Nink en Fonske Stappers het gehuchtje en jezelf gelukkig behoeden van het kwaad...

Voor wie?

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar, al dan niet vergezeld van hun (groot)ouders. Jongere kinderen kunnen natuurlijk hun oudere broer of zus vergezellen en de verhalen meebeleven.

Kostprijs?

Het doe-pakket van deze nieuwe KD-wandelroute is te koop bij onze toeristische dienst voor 5 euro. De weg die je moeten volgen, staat duidelijk beschreven in een mooi en handig begeleidend boekje boordevol leuke weetjes voor groot en klein. In het bijhorende rugzakje vind je alle nodige attributen om de opdrachtjes tot een goed einde te brengen.

Goed om weten

Deze wandeling kun je ook maken onder begeleiding van een ervaren gids. Die neemt je mee op sleeptouw, leert je het veelzijdige verleden van Kruiseke beter kennen en laat je het landschap ontdekken. Een wandeling doorspekt met weetjes en anekdotes.