Keep It Clean: tweede opruimactie

Gepubliceerd op Donderdag 02 september 2021

Met Keep It Clean pakken we  het zwerfvuil aan op de terreinen van Grensland en alle bedrijventerreinen van Wervik. Dit initiatief kadert in het project Grensland is Circulair dat inzet op het voorkomen en selecteren van afval en het optimaliseren van materiaalstromen. 

Deze actie is gestart met een eerste opruiming op 26 en 27 mei 2021. We beperken ons  niet alleen om in te zamelen maar gaan ook direct sorteren, meten en registreren waar het afval werd aangetroffen. Deze actie herhalen we drie maal (april, juni en september) om ons een goed beeld te kunnen vormen van hoeveelheden en black spots.

Met die registratie willen we ons dan richten naar bedrijven en overheden om een structurele oplossing uit werken voor deze problematiek door bv. een bepaalde zone toe te wijzen aan een bedrijf waartegenover dan visibiliteit voor het bedrijf kan gegeven worden.

De eerste opruiming vond plaats op 26 en 27 april.                                                                              

De tweede actie vond plaats op 28 juni 2021.

De derde actie is gepland op 27, 28 en 29 september

Wanneer ons Platform de ambitie heeft om materiaalstromen maximaal te recycleren en te upcyclen dan moeten we starten met een proper terrein omdat dit onlosmakelijk bijdraagt tot de circulaire beeldvorming.

Wat we eveneens ambiëren is dat wij deze zwerfvuilproblematiek als groep van bedrijven zelf willen aanpakken en beheersen. We weten en beseffen dat we als site er alle belang bij hebben om ‘clean’ te zijn om aldus ons imago van aantrekkelijk terrein voor business en medewerkers hoog in het vaandel te dragen.

We willen na de derde inzamelronde (september) met  de laatste inventarisatie met geïnteresseerde bedrijven zien hoe we kunnen win – wins maken op dit vlak. Een inspanning van een bedrijf in ruil voor een mooie visibiliteit. Laat dus zeker jullie input als bedrijf weten aan onze parkmanager.

Met dank aan de voortrekkers en in het belang van alle volgers, die hopelijk dan ook trekkers worden.

Resultaten opruimacties.