Afgeschreven, maar nog bruikbaar? Denk aan de Kringloopwinkel.

Gepubliceerd op Donderdag 10 februari 2022

Is je afgeschreven kantoormeubilair, elektro, bedrijfskledij… ook werkelijk afgeschreven en rijp voor de afvalberg? In veel gevallen niet. De Kringloopwinkel weet er raad mee: zij zamelen deze spullen in en zoeken er een nieuwe eigenaar voor. Past perfect in de circulaire gedachte en heeft bovendien een sociale dimensie. Met het Platform Grensland en het project “Grensland is Circulair” hebben we een perfecte partner en werd een structurele samenwerking uitgebouwd.

De Kringloopwinkel wil zich ook op de B2B markt richten met professioneel kantoormeubilair. De particuliere consument blijven we bereiken via onze zeven winkels.

Voor beide doelgroepen hopen we ook te kunnen inzamelen bij bedrijven. Dit zijn mogelijke product(groep)en:

  • Kantoormeubelen: bureaus, kasten, ladekasten, stoelen, vergadertafels, …
  • Consumentenelektro: koffiemachines, vaatwassers, wasmachines, tv’s, projectoren, microgolfovens, …
  • Herbruikbare bedrijfskledij
  • Overstocks, producten met kleine foutjes en retours van consumentengoederen (geen voedingswaren of verse producten)
  • Massief hout voor de productie van circulaire meubelen door maatwerkbedrijf Constructief. Bekijk op deze video welke mooie circulaire meubelen van recuphout gemaakt worden.

En wie weet heb je zelf nog ideeën?

Wanneer?

Op maandag 21 februari organiseren we in samenwerking met “Grensland is Circulair” een derde collectieve inzameldag op Grensland Menen-Wervik en de Wervikse bedrijventerreinen.  

Heb je spullen voor ons? Registreer je tegen 16 februari  via deze link : https://nl.surveymonkey.com/r/inzameldag-21-februari en wij nemen contact met je op.

Je kan op andere momenten eveneens een beroep doen op onze gratis ophaaldienst. Voor een afspraak bel je op 056/23 29 40 of stuur je een mail naar info@dekringloopwinkel.be, liefst met enkele foto’s.