Werken omgeving Sint-Medardus

Vanaf maandag 5 februari starten de werken aan de omgeving rond de Sint-Medarduskerk in Wervik. Eerst en vooral moet er een pak archeologie gebeuren, daarna worden de straten en de omgeving rond de kerk aangepakt. De werken zullen een klein jaar duren.

 

Fases 1 - archeologie

Vanaf 5 februari starten de archeologische werken. Het team archeologen pakt eerst de zone ten noorden van de kerk aan (voetpad Sint-Medardusstraat). Daarna volgt de zone aan de ingang van de kerk en de Pastorijstraat. 

Fase 2 - wegeniswerken

Eens de archeologische werken achter de rug zijn, kan de aannemer starten. 

  • De Sint-Medardusstraat wordt versmald. Er komen extra parkeerplaatsen.
  • De Pastorijstraat wordt verlegd, zodat er een groter plein voor de kerk vrijkomt. Er zal geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn. Bewoners kunnen de straat via de Vrijdagmarkt bereiken.
  • De parking aan de voorkant van de kerk verdwijnt. In de plaats daarvan komt er een parkje. Parkeren kan in de Sint-Medardusstraat, de Vrijdagmarkt of de Akademiestraat. 

Hinder

Tijdens bepaalde fases zal er hinder zijn voor het verkeer. 

Download hier de omleidingsplannen

Let op: de timing van de fases staat nog niet vast! We houden je via deze pagina en via onze Facebookpagina op de hoogte.

Informatie

  • Omwonenden, handelaars, scholen en andere directe belanghebbenden worden op de hoogte gebracht via een brief
  • Op vrijdag 12 januari vond een infovergadering plaats in het stadhuis

 Benieuwd naar de archeologische vondsten? 

In april of mei organiseert de stad samen met het archeologisch team een rondleiding op de site. Hou deze pagina of onze Facebookpagina in de gaten voor de exacte timing.

 

Sint-Maartensplein 16
8940
Wervik
056 95 20 03
nu gesloten
09:00 - 12:00
Alles weergeven