Oktober - december | Werken aan het spoor en de overwegen - Fasering aangepast

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, is gestart met vernieuwingswerken aan de spoorlijn L69 (Y Kortrijk-West - Poperinge) en dit tussen de vertakking Kortrijk-West en Wervik. 

Welke werken voert Infrabel uit?

Het gaat hier om het vernieuwen van dwarsliggers en spoorstaven. De overwegen van de Kouterstraat, de Vagevuurstraat en de Prinsenstraat zijn volledig vernieuwd. Nu start het tweede deel van de werken. De overgangen in de Molenstraat, Speldenstraat, Kruisekestraat, Ten Brielensesteenweg en een aantal overwegen in Komen worden aangepakt. Ze worden uitgerust met een comfortable, onderhoudsvriendelijke en geluiddempende bovenbekleding in rubber.

Wanneer wordt er gewerkt?

De planning ziet er voorlopig zo uit: 

PeriodeOverweg gesloten

23 oktober - 21 november

23 oktober - 28 november

23 oktober - 22 december

Ten Brielensesteenweg

Speldenstraat

Kruisekestraat

28 en 29 oktoberMolenstraat  (Let op: tijdens dit weekend zijn vier overgangen tegelijkertijd dicht)
28 november - 22 december

Molenstraat (Ook de Kruisekestraat is gesloten tijdens deze periode. De Speldenstraat en Ten Brielensesteenweg zijn wel open)

 

Buurtbewoners krijgen op voorhand een brief van Infrabel in de bus. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Infrabel

Wat is de impact op de buurt?

Omdat Infrabel de sporen overdag niet permanent buiten dienst kan stellen en omdat de veiligheid op elk moment verzekerd moet blijven, zijn nachtwerken helaas niet te vermijden.  Deze werken zullen geluidshinder veroorzaken.  Het gaat om een mobiele werf.  Dit betekent dat er niet elke dag op dezelfde plaats en in de hele zone wordt gewerkt.

Wat is de impact op het verkeer?

Om deze werken te kunnen uitvoeren zijn de overwegen afgesloten voor alle verkeer, ook voor voetgangers.  Infrabel zal de betrokken buurtbewoners hiervan tijdig op de hoogte brengen door het versturen van een infobericht.  Er wordt een gepaste wegomleiding voorzien in overleg met het gemeentebestuur en de lokale politie.  

Wat is de impact op de treinreizigers?

Door de werken zullen tijdens bepaalde weekends geen treinen rijden. Tijdens de week mogen de treinen die de werf passeren niet sneller dan 40 km per uur rijden. De NMBS legt daarom extra bussen in. In alle stations tussen Kortrijk en Poperinge hangen extra informatieborden met de aangepaste dienstregeling. 

Bekijk hier hoe Infrabel te werk gaat

Sint-Maartensplein 16
8940
Wervik
056 95 21 34
nu gesloten
09:00 - 12:00
Alles weergeven
Aangemaakt op: 08/03/2017