Kies de nieuwe naam voor ons Vrouwencentrum

Ons Vrouwencentrum blaast dit jaar 30 kaarsjes uit. Naar aanleiding van dit jubileum zijn we op zoek naar een nieuwe naam. Tot 16 mei kon je een voorstel indienen. We kregen verschillende leuke voorstellen binnen en de keuze is opnieuw aan jou! Tot 13 juni kan je stemmen op jouw favoriete inzending.

Duid jouw favoriete naam aan.
een knoop heeft verschillende betekenissen. Naaien,retouches,........ Knoop van een scharnierpunt,de knoop doorhakken(soms een moeilijke beslissing in je leven moeten nemen bv.mensen die emigreren), mijn maag ligt in een knoop,snelheid van een boot,knoop van een blad,......
zeker belangrijk : nederlandstalige naam ( we horen veel te veel engelse namen, en zo verdwijnt het nederlands prima: het vrouwencentrum is op alle gebied prima in kwalitiet, vriendelijkheid, aanbod, ENZ.... en het is speciaal voor de madammen, vandaar primadam
Een onmisbaar attribuut bij het VC.
Een uitdagend titel ,Simpel ,en voor 1 ieder een opening zowel voor vrouwen en mannen en kinderen,...
een centrum voor en door de burger van Wervik. Dit omhelst alle leeftijdsgroepen en duid erop dat iedereen ook welkom is. iemand van Wervik voelt zich ook een echte Wervikoan en zal gemakkelijker praten met een andere Wervikoan (dit duidt op de ontmoetingsfunctie die het centrum heeft).
Ateljee: Dialect geschreven voor atelier: staat voor de verschillende onderdelen in het vrouwencentrum. Strijkatelier, naaiatelier, kookatelier, sorteeratelier, winkelateljee enz. Verschillende ateliers kunnen ook staan voor verschillende onderdelen waar mensen in opgeleid kunnen worden (wijkwerkers enz.) Verschillende voorstellen. t'ateljee: kort en krachtig.
Werv: Staat voor Wervik
O.C: Het welgekende ontmoetingscentrum: staat dan voor de cafetaria, verwenkoffie, en ook de kooklessen, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.
Staat voor: (sociale) Tewerkstelling Wervik Tweedehands
Doorpas is een modeterm en heeft dus met kledij te maken. Tegelijk kan een doorpas ook gezien worden als 'transitiemoment'. Van bijvoorbeeld sociale tewerkstelling naar reguliere tewerkstelling. Met wat creativiteit, kan doorpas ook gezien worden als 'door passeren' en dit refereert dan naar het ontmoetingsluikje van het vrouwencentrum.
pas = het passen van kledij naai = retouche en naaiactiviteiten genot = genieten van alle aanbiedingen (activiteiten) in de onstpanningsruimte (cafetaria)
pas = het passen van kledij naai = retouche en naaiactiviteiten geniet = genieten van alle aanbiedingen (activiteiten) in de ontspanningsruimte (cafetaria)
pashok = kledij passen in een pashok naaicafé = zowel een retouche als naaidienst en café voor ontspanning
Sociale tewerkstelling: ieder werkt op eigen tempo. Ondersteuning volgens eigen vragen. Retouches op aanvraag. Aankopen tweedehands, aangepaste goedkope prijzen
Iedereen is er welkom ongeacht rang of stand. Een ontmoetingsplaats waar mensen iets kunnen kopen maar ook een praatje kunnen slaan, wat ook zo nodig is in onze maatschappij.
De afkorting van Wervik en verwijzing naar werkplaats.