Pionier fietsroute

Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de ‘Groote Oorlog’ ontwikkelde Westtoer, in samenwerking met de betrokken steden en gemeenten, een reeks nieuwe toeristische fietsroutes in de Westhoek met de Eerste Wereldoorlog als rode draad. Na de WOI-autoroute Pionier is er nu ook de gelijknamige fietsroute, die je meeneemt doorheen het frontlandschap en het verhaal vertelt van de Duitse activiteiten in de streek tussen de Tweede en de Derde Slag bij Ieper. Al fietsend ontdek je allerlei relicten zoals Duitse bunkers, begraafplaatsen en gedenktekens. Je rijdt in het spoor van het Duitse militaire transport en ervaart het strategische belang van het glooiende landschap ten zuidoosten van Ieper.

Het startpunt van de fietsroute (38 km) bevindt zich in de dorpskern van Zandvoorde. De fietslus doet vervolgens Komen-Waasten, Comines France, Wervicq-Sud, Wervik, Geluwe, Kruiseke en Geluveld aan. Onderweg inpikken op de route is mogelijk.

De route is volledig bewegwijzerd met zeshoekige bruin-witte bordjes. Een bijhorende trajectbeschrijving met meer randinfo is te koop aan de balie van onze toeristische dienst voor 2 euro.

 

Koestraat 63
8940
Wervik
+32 (0)56 95 24 25
nu gesloten
14:00 - 18:00
Alles weergeven