Kunstboek Menin Road - Ypernstrasse

Op 2 juli werd in het stadhuis van Menen het Kunstboek ‘Menin Road - Ypernstrasse. Landscape,  Form & Psyche’ gepresenteerd.
Het boek is veel meer dan de catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling.
De uitgave telt 112 blz. met hardcover en is op een originele manier vormgegeven door de jonge ontwerpers van Möbius Publications.
Naast biografieën van de kunstenaars en een overzicht van het parcours, bevat het boek  50 schitterende foto’s van de kunstwerken in situ. De foto’s zijn van de hand van Reinhart De Grendel.
Er zijn teksten van coördinator Jan Yperman over ‘Kunst op en nabij een (iconische) weg’ en curator Johan Tahon die nader ingaat op het onderliggende thema van het kunstparcours: ‘Landscape,  Form & Psyche: een verhaal van uitgraven, opbouwen en bij elkaar leggen’.
Eva Kot’átková, de Artist in Residence 2016 van het In Flanders Fields Museum Ieper komt uitgebreid aan bod. Conservator Jan Dewilde interviewde de Praagse kunstenares en een volledige katern met foto’s is gewijd aan haar installaties.
Peter Verhelst schreef speciaal voor de tentoonstelling een nieuwe tekst, waarin hij focust op het gewijzigde landschap.

Het kunstboek kost 16 euro en is te koop in de infopunten van elke deelnemende gemeente: Ieper, Geluveld, Geluwe en Menen.