Zoen en vroem

Breng je je kind(eren) met de wagen naar De Graankorrel in Wervik? Laat ze dan uitstappen aan de “zoen en vroem”- zone in de Ten Brielenlaan, tussen de Kasteelstraat en Magdalenastraat.

DRIE PLUSPUNTEN:
1 De “zoen en vroem”-zone is in de nabijheid van de schoolingang.
2 De kinderen kunnen er veilig uitstappen, gelet op het ruime voetpad aan de schoolkant.
3 Ze hoeven ook de straat niet meer over te steken om de school te bereiken.

DE SPELREGELS:
De “zoen en vroem”-zone is 20 meter lang: Vanaf het aankondigingsbord
“ZOEN EN VROEM” tot vijf meter voor het zebrapad kan je je kind(eren) in alle veiligheid laten uitstappen. Parkeren is verboden, dus je wagen achterlaten en je kinderen vergezellen tot aan school mag niet!
Indien de bestuurder voor jou gebruik maakt van de “zoen en vroem”-zone en jij niet, mag je
deze wagen voorbij rijden. Zo vermijd je dat er opstoppingen ontstaan. Hierbij mag je de rode lijn overschrijden mits voorrang te geven aan tegenliggende fietsers. Deze rode lijn is een geleidingslijn die de aandacht vestigt op mogelijks fietsverkeer in tegenovergestelde richting. De “zoen en vroem” in de Ten Brielenlaan bevindt zich in een fietszone, dus fietsers mag je niet inhalen en de maximumsnelheid is 30 km/u. Je kan ook de “zoen en vroem”- zone in de Kasteelstraat gebruiken. Doe dit vooral als je niet verder doorheen het centrum moet rijden. Laden en lossen ter hoogte van De Graankorrel in de Magdalenastraat is verboden.