Feestelijke opening recreatieve hotspot De Riemeers

Gepubliceerd op Dinsdag 28 mei 2024
Recreatieve hotspot De Riemeers

Afgelopen najaar kreeg het speelpleintje op De Riemeers een flinke uitbreiding. Over dit project kon je al in de Waarheen editie januari lezen. De zone tussen de woonwijk en het jaagpad – vroeger een weide – kreeg een nieuwe invulling en werd publiek toegankelijk gemaakt. Natuurbeleving staat er voortaan centraal. Kinderen zullen er zeker hun hartje kunnen ophalen. Ook recreanten zullen hier even op adem kunnen komen. Enkele picknickbanken, een bijkomende Knabbelkast (waarin vooraf bestelde heerlijke picknick-, ontbijt- of aperopakketten kunnen afgehaald worden) en een fietsparking nodigen uit om een deugddoende halte langs de Leieboorden in te lassen.   

Nu de beplantingswerken zijn afgerond, het ingezaaide gras is opgeschoten en de zone aldus een groene aanblik kreeg, is de tijd rijp om de hotspot officieel te openen. Noteer alvast woensdagnamiddag 26 juni. Iedereen is welkom, in het bijzonder de buurtbewoners en (groot)ouders met hun kleine spruiten!

Programma:
  • Officiële opening (14-14.30 uur) in aanwezigheid van gedeputeerde Sabine Lahaye-Battheu (Toerisme) en Jürgen Vanlerberghe (Natuur/Milieu) + leden van het schepencollege
  • 14.30-16 uur: verkorte inwandeling van de nieuwe Blobzoektocht 'Op safari in Laag-Vlaanderen' met gids - doelgroep: gezinnen met kinderen jongeren dan 12 jaar. Afsluitend drankje en zoete knabbel. Vooraf inschrijven via onderstaande button. Het aantal deelnemers is beperkt.
  • 16 uur: workshop bloembommen maken (vrije deelname)
  • Doorlopend van 14.30-16.30 uur (vrije deelname): spelletjesnamiddag begeleid door de animatoren van de speelpleinwerking TISTOF (vrije deelname)

Dit project werd gerealiseerd met financiële steun van de Provincie West-Vlaanderen/Westtoer.

Inschrijvingen Blobzoektocht