Festival van het Landschap (30.06 > 3.07)

30 juni 202203 juli 2022
Festival van het Landschap

De geschiedenis, de pracht en de onmiskenbare meerwaarde van ons landschap vieren, in de gemoedelijke sfeer van de plaatselijke wijkfeesten? Tijdens de vierde editie van het Festival van het Landschap kan het allemaal. Na eerdere passages in Tiegem, Sint-Denijs en Avelgem strijkt het festival dit jaar immers neer in Wervik, van 30 juni tot en met zondag 3 juli. Vier dagen lang vormt het glooiende landschap van Molenhoek en Ter Hand de uitvalsbasis voor het festival.

Het Festival van het Landschap brengt een ode aan het landschap: aan de hand van verrassende activiteiten beleef je het landschap zoals je dat nooit eerder deed. Of het nu om een (theater)wandeling, een fietstocht of een lezing gaat: het ontstaan, de geschiedenis én de toekomst van het landschap van Molenhoek en Ter Hand staan centraal. Intussen leveren kinderen zich spelenderwijs uit en dromen volwassenen weg bij een openluchtfilm, een vleugje muziek of een luisterverhaal.
Het Festival van het Landschap is een initiatief van de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst Leiedal, in samenwerking met de stad Wervik, Erfgoed Zuidwest, Stadlandschap Leie en Schelde, Avansa en tal van lokale partners.

De activiteiten worden zo veel mogelijk in open lucht georganiseerd. Benieuwd naar het programma? Surf naar www.festivalvanhetlandschap.be.