Zomerse boottochten op de Leie in 2019

Bootje varen op de Leie? Reserveer nu jouw plaats(en)!

De lente kriebelt nog volop… en daar komt de zomer al stilaan piepen! Neem je agenda erbij want van juni tot en met september kan je terug meevaren met de Leieboottochten! Kies uit een gevarieerd aanbod van kindvriendelijke tochtjes, over smakelijke en sfeervolle nocturnes tot ontdekkingstochten naar Rijsel… Onderweg geniet je niet enkel van de beweging op en langs het water, maar vaak ook nog van animatie en catering aan boord. En als kers op de taart staat op heel wat tochten nog een bezoek of wandeling als afsluiter op het programma.

Meevaren kan ook op enkele idyllische tochtjes op het meest pittoreske stukje meanderende Leie tussen Deinze, Sint-Martens-Latem en Gent. Of kies voor de tochten naar het Venetië van het Noorden, Brugge.

 

Nieuw dit jaar zijn de ‘hop on - hop off’-tochtjes: neem je stalen ros mee aan boord, vaar een eindje mee en fiets terug. Je kiest zelf jouw op- en afstapplaats. Opstappen kan tegen een zacht prijsje. (€5 p.p.) Opgelet: de capaciteit op deze tochten is beperkt en reserveren niet mogelijk!

  •  Zondag 4 augustus: traject Harelbeke-Deinze (H/T) met diverse haltes onderweg
  •  Zondag 1 september: traject Wervik-Kortrijk (H/T) met diverse haltes onderweg

 

Programma regio Wervik

Traditiegetrouw slaat de cluster Grensleie - een samenwerkingsverband tussen de toeristische diensten van Wervik, Menen en Wevelgem - de handen in elkaar voor de organisatie van een reeks boottochten in de grensregio:

  • Zondag 23 juni: wijndegustatietocht (rondvaart vanuit Wevelgem)

Wijnkenner Eddy Durnez maakt je wegwijs in de boeiende wereld van de oenologie. Je proef van een selectie heerlijke Leiestreek- en Westhoekwijnen en combineert met hartige ‘dips’. Afsluiten doe je met verzorgde vis- en vleesbrochette broodjes met groentjes en sausjes naar keuze. Ongetwijfeld een smakelijke inzet van de zomer!

  • Zaterdag 29 juni: Italiaanse nocturne (rondvaart vanuit Menen)

Zet je vakantie in in zuiderse sferen! We vullen de glaasjes met sprankelende prosecco en vervolgens laat kok Laurent Coppens je de ‘cucina povera’ ontdekken: de typische, (h)eerlijke keuken uit het zuiden van Italië. Passende muzikale animatie brengt je op temperatuur.

  • Zaterdag 20 juli: rockboat (rondvaart vanuit Menen)

Herbeleef je wilde jeugdjaren en ga uit de bol op de beste rocknummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90, gebracht door de covergroep Boulevard Hills. Drink een (streek)biertje of iets fris, en laat die ambachtelijk bereide hamburger maar smaken!

  • Zondag 11 augustus: zoete zonde in Ezelgem (Menen – Kuurne H/T)

Hoe komen de Kuurnenaars aan hun bijnaam ‘ezels’? Op deze boottocht maak je kennis met de gemeente (en het nieuwe domein De Groene Long), haar folklore en proef je enkele plaatselijke specialiteiten tijdens een (facultatieve) zoete stadswandeling. Aan boord geniet je van heerlijke gegrilde zalm of Vlaamse stoverij.

  • Vrijdag 16 augustus: gezinsvriendelijke namiddagtocht (rondvaart vanuit Menen)

Op deze tocht gaan kinderen creatief aan de slag. Terwijl ze cupcakes omtoveren tot ware kunstwerkjes, deelt een barista zijn kennis met de volwassenen.

  • Zaterdag 31 augustus: snuffelen en snuisteren op ‘La Grande Braderie de Lille’ (vertrek vanuit Wervik – boot heen/bus terug of bus heen/boot terug)

Via de Leie en de Deûle vaar je naar de grootste rommel- en brocantemarkt van Europa. Onderweg schuif je aan voor een verzorgd en uitgebreid brunchbuffet. Een bus brengt je na jouw ontdekkingstocht in het Rijselse stadscentrum terug naar Wervik. 

Ben je een vroege vogel en proef je liever ’s morgens vroeg de sfeer op op dit kleurrijke evenement? Kies dan voor een vertrek per bus en keer ’s namiddags met de boot huiswaarts. Aan boord geniet je van een overheerlijk dessertbuffet met koffie of thee.

Op beide tochten laat de zotte bende van ‘Sons Saucisses’ op onnavolgbare wijze haar muzikale duivels op jou los.

  • Zondag 15 september: Armeense degustatietocht (Wevelgem – Harelbeke H/T)

Deze tocht staat in het teken van de wereldkeuken. Aan boord proef je van ongekende, heerlijke Armeense hapjes en geniet je van aangepaste muzikale animatie. Bij aankomst in Harelbeke breng je ’s namiddags een bezoek aan het bruisende wereldfeest Ol Tegaere, waar je de keuken, de muziek en gebruiken uit alle uithoeken van onze planeet kan ontdekken. Hou je klaar voor een bijzondere belevenis!

 

Meer info en reserveren

Een overzicht van alle tochten met meer praktische info (prijzen, vertrekuren en -plaatsen, detailprogramma, etc.) kan je vinden op de website van Toerisme Leiestreek, of is na te lezen in de nieuwe brochure ‘Zomerse boottochten in de Leiestreek 2019’, gratis te verkrijgen via onze Dienst voor Toerisme.  

Reserveer snel jouw tickets, want de plaatsen zijn beperkt!

 

 Bij deelname aan een boottocht kun je 1 punt sparen met je UiTPAS!