Geluwe-Reutelbeek wandelpad

Geluwe-Reutelbeekroute

Deze 2 km lange wandellus rond het bufferbekken op de Geluwe-Reutelbeek bevindt zich op de grens tussen Geluwe en Menen. Zij is als het ware een groene vinger die de stad binnendringt en waar de natuur in volle ontwikkeling is. De wandelroute is niet bewegwijzerd, maar wel voorzien van educatieve borden die meer achtergrondinfo en fijne weetjes meegeven rond het natuurdomein. Dankzij het houten vlonderpad kun je volop genieten van de fauna en flora in het bekken.

Het wandelpad is een onderdeel van een nieuwe veilige, groene fiets- en wandelverbinding langs de beek tussen het centrum van Geluwe en Menen. Langs de fietsroute werden groene elementen ingeplant en doet Natuurpunt inspanningen om interessante groene stukjes natuur te verwerven en te beheren. Hierdoor wist het bufferbekken zich in relatief korte tijd tot een ware natuurparel te ontwikkelen.

Laarzen zijn op een deel van het parcours aan te raden bij regenweer. Een deel van de route is niet geschikt voor kinder- en rolwagens.

Een folder met interessante achtergrondinfo is gratis te verkrijgen bij onze toeristische dienst of kun je hier downloaden.