OPROEP: schrijf je in voor onze streekproductenwedstrijd!

Gepubliceerd op Donderdag 31 december 2020
01 januari 202128 februari 2021
Banner streekproductenwedstrijd

Wie maakt hét Wervikse streekproduct & -gerecht 2021-2023?

2020 was een jaar waarbij creativiteit essentieel was voor ondernemers om de vele uitdagingen aan te pakken. Ook in 2021 doen we een oproep om innovatief uit de hoek te komen…

Streekproducten en -gerechten zorgen voor ‘kleur’ en beleving in een stad, waar we graag wonen, ontspannen of verblijven. Ze betekenen niet enkel een meerwaarde voor de eigen bevolking maar zijn ook een troef voor toeristen die onze stad komen bezoeken.

Om het lokale aanbod te vergroten en verbreden organiseert de stad Wervik (dienst Toerisme i.s.m. Lokale Economie) de wedstrijd ‘Op zoek naar hét Wervikse streekproduct en -gerecht 2021-2023’. Elke professional die gepassioneerd bezig is met voeding en dranken (slager, bakker, chocolatier, ijsbereider, traiteur, restaurateur, friturist, bierbrouwer, wijnbouwer, …) kan deelnemen.

Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan deze wedstrijd:

  • het product of gerecht moet door een ondernemer uit onze stad gemaakt zijn (actief in hoofd- of bijberoep),
  • een duidelijke link hebben met Wervik/Geluwe,
  • er steekt een bijzonder verhaal achter dat naar onze stad verwijst en
  • ambachtelijke bereid zijn.
     

Geprikkeld om deel te nemen?

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich inschrijven van 1 januari t.e.m. 28 februari 2021. Een jury kent 75 % van de punten toe aan de inzendingen. Ook de bevolking bepaalt mee wie de laureaat in beide categorieën wordt: via een online publiekspoll kan iedereen een stem uitbrengen (meer details hierover in de Waarheen van maart). Op die manier worden de resterende 25% van de punten bepaald. In aanloop naar de zomer volgt dan de officiële bekendmaking van zowel het winnende streekgerecht als streekproduct.

Beide zullen actief gepromoot worden tijdens allerlei stadsactiviteiten en recepties, alsook via de communicatiekanalen van de stad. Kortom, de ideale manier om jouw zaak en talent GRATIS in de kijker te plaatsen!  
 

Download hier alle info:

Logo streekproductenwedstrijd