Sneeuw- en strooidienst

Dwarrelende sneeuwvlokjes, een wandeling door een besneeuwd winterlandschap ...  Heel idyllisch, maar ook wel heel gevaarlijk voor wie de baan op moet.  Daarom ging de dienst Openbaar Domein vanaf 15 november in wintermodus.

Zout strooien

Ook dit jaar houden de medewerkers permanent de weersomstandigheden in de gaten.  Gaat het vriezen, dan laten we de strooiwagens uitrukken.  Onze arbeiders zorgen er voor dat je niet uitglijdt op de voetpaden voor de openbare gebouwen.  Het trottoir voor je eigen deur is je eigen verantwoordelijkheid.  Haal dus je bezem en je strooizout boven.

Download hier het overzicht van de strooironde - Strooironde Wervik - Strooironde Geluwe

Sneeuw ruimen op voetpaden

De stadsdiensten ruimen op sneeuwdagen het voetpad langs openbare gebouwen en paden. Dit gebeurt altijd op de eerstvolgende werkdag na de sneeuwval.  In het weekend wordt enkel geruimd als de dienst ook effectief in het weekend open is (bv. bibliotheek op zaterdag). Iedere burger is daarnaast verantwoordelijk voor het sneeuwvrij maken van het voetpad voor de eigen woning.  Ook wie eigenaar is van een onbewoond pand of onbebouwd stuk grond moet zijn plicht doen.  

Sneeuwtelefoon

65-plussers en mindervaliden kunnen hiervoor zoals altijd hulp inschakelen en bellen naar de sneeuwtelefoon.  Medewerkers van Buurthuis De Kier maken dan de toegang tot je voordeur vrij en zorgen voor een doorgangsweg van één meter over het voetpad.  Er wordt niet geruimd op privé-domein.

  • Voor wie: Inwoners van Wervik die minder mobiel zijn en 65-plussers
  • Prijs: Een vast forfait van 5 euro.  Boven de vijf meter wordt een bijkomende kost van één euro per extra meter aangerekend.  Er wordt een aanvraagformulier opgemaakt en ondertekend door de klant en sneeuwruimer.  Betaling gebeurt na ontvangst van de factuur.
  • Hoe aanvragen: bel naar het Callcenter van het OCMW: 056 30 02 00
  • Wanneer: op sneeuw- en ijsdagen, niet in het weekend of op feestdagen. We geven voorrang aan oproepen voor 9.30 uur.

 

Sint-Maartensplein 16
8940
Wervik
056 95 20 00
Alles weergeven