Parkeren in Wervik

Gratis
Laat één iets duidelijk zijn: parkeren in Wervik, Geluwe en Kruiseke is volledig gratis.
Nergens hoef je te betalen om je auto kwijt te kunnen. Wel zijn er bepaalde zones waar een parkeerschijf verplicht is of waar een P30-parkeerplaats voorzien is. Daar parkeren is dus maar toegelaten voor een bepaalde tijdsduur. Deze plaatsen bevinden zich in het centrum van Wervik en Geluwe. In Wervik zijn er heel wat mogelijkheden op onze  centrumparkings om je wagen gratis en zonder tijdslimiet te parkeren. Deze parkings bevinden zich op een boogscheut van het centrum.

Blauwe zone
In Wervik en Geluwe zijn er blauwe zones. Je ziet ze op de kaartjes hieronder of je kan dit ook bekijken via www.wervik.be/blauwezone. Deze zones zijn aangeduid met signalisatieborden aan het begin en aan het einde van de zone. In een blauwe zone mag je niet langer dan twee uur parkeren. Deze tijdsduur geldt op elke werkdag, zaterdag inbegrepen, van 9 tot 18 uur, uitgezonderd zon- en feestdagen. Je parkeerschijf moet duidelijk zichtbaar zijn en op je dashboard  liggen. De aankomsttijd moet op het eerstvolgende streepje van je parkeerschijf aangeduid zijn. Dus als je bijvoorbeeld om 10.05  uur aankomt, dan moet je parkeerschijf  10.30 uur aangeven. Je kunt dan tot 12.30 uur parkeren. Als je parkeert in een blauwe zone zonder parkeerschijf of langer dan toegelaten, dan kan je hiervoor beboet worden met 30 euro per dag. Voor de handhaving werkt onze stad samen met Parko (zie verder). 

Het volledige belastingsreglement kan je hier consulteren.

Shop&Go-parkeerplaats (P30)
In de buurt van de handelszaken in het centrum van Wervik en Geluwe zijn er verschillende Shop & Go-parkeerplaatsen. Je vindt ze op  www.wervik.be/p30 Je herkent een P30-plaats aan de groene markering op het parkeervak en het bijhorende verkeersbord. Een P30-parkeerplaats dient om kort inkopen te doen, laden en lossen van boodschappen of iets op te halen en is gratis. Op deze plaatsen geldt er een maximum parkeerduur van 30 minuten van maandag tot zaterdag van 9 tot 19 uur, uitgezonderd op zon –en feestdagen. Hier moet je geen parkeerschijf leggen. De P30-parkeerplaats heeft een sensor in de grond, ongeveer in het midden van het parkeervak. Wanneer een auto parkeert registreert de sensor de auto. Als na 30 minuten de auto er nog steeds geparkeerd staat, gaat een signaal naar de parkeerwachter. Die kan dan een boete opmaken.

Centrumparkings
Onze stad heeft verschillende centrumparkings waar je gratis en zonder parkeerschijf kan parkeren. Je vindt ze aan domein Oosthove in de Speiestraat, Akademiestraat,  Stationsstraat, de Emiel Gellyncklaan en de toekomstige parking aan de Gassite. In Geluwe vind je ze rond de kerk.  Vanop deze parkings ben je vlug te voet in het centrum.

Parkeerhandhaving
Vanaf 1 januari 2021 werkt onze stad samen met Parko voor de handhaving van zijn  parkeerbeleid. Parkeerwachters controleren of wagens correct geparkeerd staan op het grondgebied, en indien nodig, schrijven zij ook een boete uit. Indien je een boete  ontvangt, moet je bij vragen contact opnemen met parko: www.parko.be

LEES HIER HET BELASTINGSREGLEMENT