Parkeer + Zorgkaart

 In de gemeenteraad van 18 december 2018 werd het reglement “Parkeer + Zorg” goedgekeurd. Het is van kracht sinds 1 januari 2019.

Wat is “Parkeer + Zorg?”

Het reglement “Parkeer + Zorg” zorgt ervoor dat zorgverstrekkers tijdens de uitoefening van hun job kunnen parkeren op het openbaar domein voor een inrij van een eigendom (garage, inrit, …) die ter beschikking wordt gesteld door de eigenaar of huurder. Daarvoor worden een Parkeer + Zorg-kaart en -sticker voorzien.

De aanbieder:

  • stelt de parkeerplaats voor zijn inrit, oprit of garage kosteloos ter beschikking van een zorgverlener, dit 24 op 24 uur, 7 dagen op 7 zonder enige voorkeur of discriminatie van zorgverlener;
  • hangt de sticker duidelijk zichtbaar ter hoogte van de aangeboden parkeerplaats;
  • verwijdert de sticker als hij zijn parkeerplaats niet meer ter beschikking wil stellen en maakt een melding bij het stadsbestuur zodat deze plaats van de lijst kan geschrapt worden.

De zorgverlener:

  • vraagt een kaart aan bij stad Wervik;

vult zijn of haar mobiel telefoonnummer in op de kaart en plaatst deze op een duidelijk zichtbare plaats aan de voorruit;

  • bezorgt de kaart terug aan het stadsbestuur als hij of zij er geen gebruik meer van maakt.

De Parkeer + Zorg-kaart is persoonlijk. Indien het mobiel telefoonnummer van de zorgverstrekker vervalt, dan moet hij of zij een nieuwe kaart aanvragen.

Waar kan je de kaart aanvragen/afhalen?

  • Parkeer + Zorg-sticker: bij de dienst Openbaar Domein die controleert of er geparkeerd mag worden op de plaats waarvoor een sticker aangevraagd wordt. Ook wordt er een lijst bijgehouden met alle locaties waar een sticker opgehangen wordt. Je kan de lijst hier bekijken.
  • Parkeer + Zorg-kaart: bij de dienst Openbaar Domein die controleert of de verzoeker voldoet aan de vereiste voorwaarden. Hij brengt een bewijs van RIZIV-nummer mee en een inschrijvingsbewijs van verzorgende uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap).

Zie ook

Sint-Maartensplein 16
8940
Wervik
056 95 20 03
nu gesloten
09:00 - 12:00
Alles weergeven