Nieuws - meest recent

Woensdag 22 mei was er Dialoogcafé rond "Stad in verandering". Verschillende leden van verenigingen en raden namen deel aan ronde tafelgesprekken rond project Oosthove en Steenakker.

Mensen stimuleren om te winkelen bij lokale ondernemers, dat is de bedoeling van de campagne "Ik koop lokaal bij een winkelier van hier". Plaatselijke handelaars staan altijd klaar voor hun klanten en geven zuurstof aan de stadskern. Daarom verdienen ze een duwtje in de rug.
 

Na de opening van het blokkot in de Sint-Janskapel in Wervik, wordt op de valreep toch een blokkot geopend in Geluwe.

Woon- en leefbuurt Triamant zet zijn deuren open voor de blokkende student in Geluwe. Zij kunnen er blokken in het pas geopende Leefpunt van Triamant Geluwe.

Van maandag 20 mei tot en met donderdag 27 juni kunnen jongeren er terecht om te studeren.
De locatie is doorlopend open van 8 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds.  Op deze manier is er voor de jongeren in Geluwe ook een plek waar ze zonder zorgen kunnen studeren.

Na een bevraging door de jeugddienst omtrent studieruimte in Wervik – Geluwe bleek dat een aantal studenten er voor kiezen om samen te blokken. Deze trend is trouwens te zien over gans Vlaanderen.
Het Wervikse stadsbestuur wil nu ook inspelen op deze trend door opnieuw een blokkot te voorzien in Wervik. Sinds 2016 werden jaarlijks blokkoten georganiseerd in de bib en buurthuis De Kier. Omwille van de beperkte openingsuren was dit geen succes.

Proefproject
De paarse P+MD-zak maakte deel uit van een tijdelijk proefproject in Wervik. Dit wordt nu afgerond en bestendigd. De paarse zakken verdwijnen en worden omgedoopt tot “de nieuwe blauwe zak”. Vanaf 1 juni start dit nieuwe verhaal.

Wat mag er in de nieuwe blauwe zak?

Sinds 8 mei zoemen er bijtjes in onze stadstuin. Deze werden voorzien door Dieter Deleu van imkerij Honeybeez (https://honeybeez.be/).
Enkele leuke weetjes:

Waar: Ieperstraat
Wanneer: Van 20 mei tot 7 juni
Wie: Jacops NV
Wat: Thv huisnummer 33 wordt aan het voetpad gewerkt in opdracht van Telenet.

Waar: Kleine Wervikstraat thv nummer 42
Wanneer: Vanaf 16/05
Wie: Eltan
Wat: Nieuwe rioolaansluiting
Omleiding:

Waar: Volledige Grauwe Zusterstraat
Wanneer: Vanaf 13 mei
Wie: Fluvius
Hinder: Geen doorgaand verkeer mogelijk. Omleiding voorzien. Eenrichtingsverkeer Speiestraat vanaf parking Oosthove tot Sint-Maartensplein wordt omgedraaid.

Meer wegenwerken

  • Sportkampen Be Strong, in samenwerking met de stad Wervik
  • Voor wie? Voor jongens en meisjes van 3 tot 14 jaar. De groepjes delen we in volgens het geboortejaar. Maximum 150 deelnemers.
  • Wat? Op een leuke en speelse manier leren de kinderen basistechnieken van allerlei sporten en maken ze kennis met verschillende spelvormen.

Aanbod sportkampen