Nieuws - meest recent

POM West-Vlaanderen – via startersinitiatief Start&GO - en AGO Jobs & HR lanceren een wedstrijd waarbij een West-Vlaamse startende ondernemer als hoofdsponsor tijdens een wedstrijd van eersteklasser KV Kortrijk op de truitjes zal prijken.
 

Wat: Rommelmarkt
Waar: In de Barrierestraat, Hansbekestraat, Westmolenstraat, Wallestraat, Draperiestraat, ’t Komenwegelke en Kasteelstraat (vanaf Barrierestraat).
Wanneer:
Op 13 maart 2019 van 8 – 18 uur
Wie: De markt is open voor zowel professionele als niet professionele verkopers van rommel en curiosa.

Vanaf vandaag zal het kerkhof in Geluwe terug met een slot afgesloten worden. Onze stad is genoodzaakt deze maatregel te nemen om vandalisme tegen te gaan. De poort van het kerkhof wordt 's avonds afgesloten door de buren, die hiervoor werken met een beurtrol. 's Morgens opent onze medewerker Dries de poort opnieuw. 

Waar: Ijzerwegstraat afgesloten door bouwwerken ter hoogte van huisnummer 38
Wanneer: Op maandag 28 januari en dinsdag 29 januari. Na de werkuren op maandagavond wordt de straat opengesteld tot dinsdagmorgen.
Wat: Tijdens de werken wordt de Ijzerwegstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer voor het plaatselijk verkeer, met in- en uitgang via de Kruisekestraat

Waar: Nieuwstraat wordt afgesloten ter hoogte van de Ooievaarstraat,
Wanneer: Op maandag 21 januari
Wie: Werken door Telenet .
Wat: Tijdens de werken wordt dit deel Nieuwstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer voor het plaatselijk verkeer, met in- en uitgang via Nieuwstraat (ter hoogte van kruispunt met Donkerstraat).

Waar: Leopoldstraat wordt afgesloten ter hoogte van de ten Brielenlaan,
Wie: Werken door de Watergroep,
Wanneer: Op maandag 21 januari ,
Omleiding: Via Ten Brielenlaan – Komenstraat –Magdalenastraat  (zie omleidingsplan Ten Brielenlaan). 
Wat: Tijdens de werken wordt de Leopoldstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer voor het plaatselijk verkeer, met in- en uitgang via Magdalenastraat.

Finse piste tijdelijk deels onderbroken.

In februari starten de werken voor de bouw van een fitnessruimte op de sportsite Virovios. Om deze werken te kunnen realiseren zal er een deel van de Finse piste onderbroken worden en dus tijdelijk niet kunnen gebruikt worden.

Eind maart zal de Finse piste wel weer volledig kunnen gebruikt worden.

Zwembad iets langer dicht.

Omwille van enkele extra werken zal het zwembad Ter Leie tot 31 januari 2019 gesloten zijn in plaats van tot 28 januari. Op 31 januari gaat het zwembad opnieuw open om 17.00 u.

 

Het OCMW van Wervik zoekt een voltijds contractueel maatschappelijk werker (B1-B3).

In dertien Vlaamse steden maak je aanspraak op 6% in plaats van 21% btw bij sloop- en heropbouw. Particulieren die NIET in één van die dertien steden wonen, zoals in Wervik, kunnen een Vlaamse sloop- en heropbouwpremie aanvragen. De nieuwe premie werd principieel goedgekeurd door de Vlaamse Regering op 21/12/2018. Een definitieve goedkeuring van de wetgeving wordt verwacht in februari 2019. De effectieve aanvraag van de premie kan pas vanaf daarna gebeuren.

De huidige gecoördineerde versie van de statuten van Gaselwest en de oprichtingsakte kan u terugvinden viz www.eandis.be/nl/over-eandis/distributiebeheerders (Klik op "vergaderdocumenten Eandis - log in met mailadres en paswoord -DNB Gaslewest kiezeb -Algemene informatie -zitting: statuten)