Nieuws - meest recent

Het stadhuis en de bibliotheken van Wervik en Geluwe zijn gesloten op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 november 2018.

WVI en Stad Wervik kunnen starten met de daadwerkelijke ontwikkeling van het woonproject Hellestraat. Midden oktober ontving WVI de stedenbouwkundige vergunning voor de infrastructuurwerken. Vooraleer de site kan worden aangesneden, wordt vanaf 19 november 2018 een grootschalig archeologisch vervolgonderzoek uitgevoerd.

 

Op maandag 12 november wordt (indien het weer het toelaat, zoniet is dit de dag daarop) de eerste laag asfalt aangelegd in de eerste fase van de werken, dus in het begin van de Wittepoortlaan, Vlaslaan (eerste deel) en Parklaan.

De droogte in de lente en de zomer van 2018 is erkend als landbouwramp.

Energieleveranciers veranderen hun tarieven voortdurend. Je kan soms flink besparen op je energierekening door van leverancier te 'switchen'.

Dat elektriciteit en gas heel duur zijn, merk je aan je energiefactuur. De prijzen blijven bovendien stijgen.

In het naoorlogse Londen bewegen kleermaker Reynolds Woodcock en zijn zus Cyril zich in het hart van de Britse mode-industrie.

Op 11 november is het precies 100 jaar geleden dat de wapens zwegen en er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog.

Cartoonist en Werviks ereburger André Nollet bracht in 1968 ter ere van 2000 jaar Wervik een stripboek uit over de geschiedenis van de grensstad.

Tijdens het weekend van 26, 27 en 28 oktober vierden de stad en de gemeente Flossenbürg (D) hun verbroedering.

Een delegatie van ruim 30 personen uit Flossenburg bracht een driedaags bezoek aan Wervik. Vrijdag startten we met een optredens van Geluwse en Flossenburgse coverbands.