Werelddag van Verzet tegen Armoede op donderdag 17 oktober

Gepubliceerd op Woensdag 09 oktober

(Kans)armoede blijft helaas een harde realiteit in onze maatschappij, vaak dicht bij ons, maar daarom niet altijd zichtbaar. Bovendien is het iets dat iedereen kan overkomen. Want om in armoede verzeild te geraken, al dan niet tijdelijk, hoef je geen gekke dingen te doen. Ontsnappen uit armoede is dan ook een serieuze taak, een zaak die ons allen aangaat.

Stad Wervik roept jullie op om op donderdag 17 oktober een wit geknoopt laken uit te hangen uit het raam van jouw organisatie.

Geknoopte lakens die uit het raam hangen, staan voor de boodschap ‘ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen’. Het laken uit het raam verbeeldt de ontsnapping. De knoop erin verwijst naar de ‘strijd aanbinden tegen armoede’.

Door deel te nemen aan deze actie, geven jullie het krachtig signaal dat jullie mee de strijd willen aanbinden tegen armoede.

Wens je je schouders te zetten onder deze actie, geef dan een seintje aan Véronique Verhelst.

Contactgegevens: veronique.verhelst@wervik.be of 056 95 21 15.

Heb je niet meteen een wit laken voor handen?

Geen nood, spring dan even binnen bij Véronique (locatie: vroegere schepenzaal stadhuis) op volgende tijdstippen: dinsdagnamiddag 15 oktober en/of woensdagvoormiddag 16 oktober.

Kan je er niet geraken op dit tijdstip?

Neem gerust contact op!

Wij zorgen dat de lakens op de juiste dienst terecht komen.