Opendeurdag volkstuinpark ‘Schoonvelde’

22 september 2019

Op zondag 22 september heten de tuiniers van het volkstuinpark ‘Schoonvelde’ iedereen welkom op hun eerste opendeurdag. Tijdens dit evenement kan iedereen kennismaken met de werking van het volkstuinpark. Je krijgt er ook uitleg over wat er allemaal gebeurt én geniet ook van de vele activiteiten.

Sociale ontmoetingsplaats

Bij de start van het Schoonvelde was het de bedoeling om van het volkstuinpark een heuse ontmoetingsplaats te maken, waar de verschillende tuiniers elkaar beter leren kennen. Na vier jaar werden de verwachtingen meer dan ingelost.

Op de opendeurdag zetten we dit nog eens extra in de verf.

Voor elk wat wils op de opendeurdag

Wie afzakt naar de opendeurdag, kan kiezen uit heel veel activiteiten. De combinatie van bloeiende tuintjes, de kinderspeeltuin, de aangeboden zelfgekweekte groenten, de workshops van TuinHier, de activiteiten van Love in Action en de gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en drankje zorgen dat elke bezoeker aan zijn trekken komt.

Programma

  • Het Volkstuinpark ‘Schoonvelde’ is doorlopend open voor bezoekers vanaf 10 tot 16 uur. De tuiniers zijn aanwezig om de bezoekers, indien zij dit wensen, van de nodige uitleg te voorzien.
  • Love In Action maakt samen met de aanwezige kinderen soep van groenten uit de tuin van de tuiniers.
  • Er is gelegenheid om een drankje te nuttigen. Een aantal grondgebruikers zorgen voor versnaperingen voor bij de koffie.
  • Ook de compostmobiel, een infostand vzw Tuinhier, de afvalcoach, … zijn aanwezig.
  • Elke bezoeker kan ook deelnemen aan de wedstrijd van het volkstuinenpark.

Meer info: Véronique Verhelst, coördinator Burger en Welzijn, veronique.verhelst@wervik.be