Een uithuiszetting vermijden… “Regionaal Meldpunt Preventie Uithuiszetting”: Wat kan dit voor jou betekenen?

Gepubliceerd op Maandag 23 november 2020

In de regio Zuid-West-Vlaanderen werken lokale besturen, CAW Zuid-West-Vlaanderen en W13 samen rond preventie van uithuiszettingen. We proberen huurders en verhuurders die woonproblemen ervaren, zo vroeg mogelijk te bereiken om samen een oplossing te zoeken. Zo kunnen voor beide partijen hoge kosten vermeden worden. Hoe vroeger een probleem gesignaleerd wordt, hoe vlotter we tot een oplossing kunnen komen. Dit is dan ook de cruciale boodschap die we willen geven aan huurders en verhuurders.

Je kan een situatie digitaal aanmelden via: https://www.welzijn13.be/content/meldpunt-preventie-uithuiszetting .  Bij het Loket Wonen in Stadhuis Wervik kan men je hierbij helpen (Sint-Maartensplein 16, 8940 Wervik). Ook in de sociale dienst van het OCMW te Wervik kan je terecht voor hulp (Molenstraat 19, 8940 Wervik, 056/95.26.00).

Ik ben verhuurder…

Je verhuurt een woning of appartement, maar niet alles verloopt zoals verwacht? De huur wordt niet op tijd betaald? De huurder veroorzaakt overlast? Of de woning is ernstig vervuild?

Je sprak de huurder reeds aan maar zonder resultaat? Aarzel dan niet en vraag advies bij het Loket Wonen in Stadhuis te Wervik (Sint-Maartensplein 16, 8940 Wervik) of op de sociale dienst van het OCMW (Molenstraat 19, 8940 Wervik, 056/95.26.00). Of meld jouw situatie digitaal aan:  https://www.welzijn13.be/content/ik-ben-verhuurder    Afhankelijk van de aard van de situatie, zal een medewerker van het OCMW of CAW contact opnemen met jou en de huurder om samen een oplossing te zoeken.

Ik ben huurder…

Ik huur een woning maar het betalen van de maandelijkse huur is een probleem. Ik ervaar andere woonproblemen en slaag er niet in om met mijn verhuurder tot een oplossing te komen.

Vraag kosteloos hulp aan bij het Loket Wonen in Stadhuis Wervik (Sint-Maartensplein 16, 8940 Wervik) of de sociale dienst van het OCMW (Molenstraat 19, 8940 Wervik, 056/95.26.00). Of meld digitaal aan via https://www.welzijn13.be/content/ik-ben-huurder   

Ik ben op zoek naar een huurwoning…

Je bent op zoek naar een huurwoning, maar deze zoektocht verloopt moeilijk? De Woonclub kan hierbij helpen:

  • Zoeken naar een geschikte woning op de private huurmarkt
  • Het leggen van contacten met eigenaars of immokantoren
  • Het opstellen van uw kandidatuur voor een huurwoning
  • Het inschrijven op een wachtlijst voor een sociale woning
  • De aanvraag van een huurwaarborglening bij het Vlaams Woningfonds

Een afspraak maken kan via het onthaal van het OCMW te Wervik en via woonclub@welzijn13.be .