Demowoning: Gezond (T)Huis

Gepubliceerd op Maandag 24 augustus 2020

Wat is gezond (t) huis

Achter een eenvoudige gevel, schuilt een boeiende demonstratiewoning met laagdrempelige informatie over een gezond binnenmilieu, CO- en valpreventie, energiezuinige tips… Doorheen de woning vind je onder meer tips om schimmel te voorkomen, de luchtkwaliteit in je woning te verbeteren, het belang van rookmelders en nog zoveel meer. 65+ers kunnen met eigen ogen zien hoe ze met beperkte ingrepen het risico op valpartijen in hun woning kunnen verminderen. Kinderen leren dan weer wat huisstofmijt is en wat ze zelf kunnen doen om brand door opladende GSM ’s te voorkomen…

Betrokken partners

Het project Gezond (t)huis, demowoning, is een realisatie van OCMW-Stad Wervik, energiemeester, Cvba De Leie en Logo Leieland. Dankzij de medewerking van diverse andere partners kon het project groeien tot wat het nu is: Cvba De Leie, OCMW Wervik, dienst Huisvesting Stad Wervik, dienst woon en thuisbegeleiding, Logo Leieland, Mirom Menen, Energiehuis, Vzw Effect, Fluvia Westhoek. Voor de inrichting van de woning werden speciaal voor dit project goederen verzameld door samenwerking van verschillende partners: Kringloopwinkel Heule, renovatiecoach Leiedal en Logo Leieland. Medewerkers vanuit Cvba De Leie, het OCMW, Logo Leieland en Mirom menen stonden allemaal in voor het gidsen van de bezoekers.

Doelgroep

Het project richt zich tot de ruimte bevolking, maar is zeker ook geschikt voor groepen senioren, kwetsbare groepen, scholen, … Daarnaast is een geleid bezoek van de demowoning ook zinvol voor lokale actoren die actief zijn rond wonen of die regelmatig bij mensen aan huis komen.

Vrij bezoek

Individuele bezoekers kunnen een vrij bezoek brengen aan de woning op woensdag 30 september van 17-21u en zaterdag 10 en 17 oktober van 14-17u.

Geleide bezoeken

De demowoning wordt opengesteld voor groepen na afspraak. Geïnteresseerde groepen kunnen gratis een geleid bezoek van ongeveer anderhalf uur brengen aan de woning in oktober. Het gidsen van de groepen gebeurt door opgeleide professionals van de diverse partners. Zij nemen de groepen mee op een interactieve ontdekkingstocht doorheen de verschillende ruimtes. Foto ’s en visueel materiaal maken het geheel toegankelijk voor diverse groepen.

Volgende thema ’s komen aan bod:

Geïnteresseerd? Meer informatie

Neem contact op met Rosemarie Dewilde – rosemarie.dewilde@wervik.be – 0491 56 09 68

Bezoek ook onze facebookpagina Gezond Huis Wervik.

Bezoek onze demowoning virtueel